Egyperces

2016.09.16. 10:55

Új-Zélandon robotok állnak sorba az iPhone-ért

A jövő már megint megérkezett.

BAMA

Eddig mi álltunk sorba az okostelefonért, most már a robotjaink teszik meg ezt helyettünk.

Ennek az állításnak 100%-os az igazságtartalma, legalábbis Új-Zélandon. A helyi Spark kütyüboltnál lehetőség volt arra, hogy a vásárlók apró robotokat küldjenek maguk helyett sorban állni a legújabb Apple státuszszimbólumért, és így nekik nem kellett ilyen hülyeségekkel foglalkozniuk, és dolgozhattak tovább.

A Spark képviselője, Clive Ormerod azt mondta, hogy az akciót a kényszer szülte, és így foglalta össze az ötlet lényegét: „manapság a technológia annyival fejlettebb, mint régen, hogy miért is ne állhatnák ki a sort a vásárlóink kütyüi a vásárlóink helyett?”

A 100 Alpha 1-es robotokat a Spark külön erre az alkalomra szerezte be, és a kis gépek már szeptember 9-e óta strázsálnak a boltnál. A robotokra ráerősítették a tulajdonosok (lecserélendő) telefonját, és az avatárok a telefonokon keresztül, egy applikáció segítségével irányíthatók. Például tudnak táncolni, edzeni, kungfuzni. A tulajok a távolból is bármikor csekkolhatják, mi a helyzet a boltnál: egy gombnyomásra élő videostream indul, az adást a telefon kamerája továbbítja.

Nem rossz, de az igazi mégis az lenne, ha a robot, amikor átveszi az új iPhonet, haza is csörögne vele a vezetékesre azzal, hogy „bébi, megcsináltuk!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!