Egyperces

2016.09.09. 12:03

A filter már lejárt lemez, itt az aeroszolos tea

Csak ki kell fújni a csészébe, egy kis forró víz és kész is.

BAMA

Ezt kínálja a No More Tea Bags nevű termék, ami nemcsak csomagolásában, hanem más tulajdonságaiban is nagyban különbözik a jó öreg filteres teától.

Guy Woodall feltaláló abból indult ki, mennyi időt elvesztegetünk teafőzéssel, és szerinte a filterrel is rengeteg a teendő. Ki kell venni a csomagolásból, betenni a bögrébe, aztán várni, várni, várni, majd még ugye ki is kell dobni az átázott, használhatatlan tasakot.

— YumChaDrinks (@YumChaDrinks) ">2016. szeptember 5.

Az egész folyamat gyorsasága azonban még igazából semmi sem lenne ahhoz képest, hogy a No More Tea Bags teák tényleg sokkal finomabbak, mint a megszokott teák - állítja Woodall.

Átlagosan ugyanis 13 másodpercig áztatjuk a filtert, ami pedig abszolút nem elég, hogy valóban kibontakozzanak az ízek. A fújós teákat ezzel szemben öt percig áztatják, erősségüket pedig igen egyszerűen szabályozhatjuk: ha durva napunk lesz, jó sokat kell fújni belőle, ha meg csak ejtőznénk, elég a kevesebb.

Az újszerű teából létezik fekete, Earl Grey és jázminos zöldtea is, a flakonokban 20 csészére elegendő anyag van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!