Egyperces

2016.08.03. 14:07

Egyedül épített vidámparkot az erdőbe az olasz vendéglős

Az egész azzal kezdődött, hogy negyven évvel ezelőtt egyszer nem ért rá a kovács.

BAMA

 

Különleges vendéglő otthona a Velencétől 45 kilométerre Északra fekvő Nervesa della Battaglia városka. Az Ai Pioppi étterem mögötti erdőben ugyanis vidámpark üzemel, amit az étkezde tulajdonosa, Bruno épített fel, majdnem teljesen egyedül.

Mondhatjuk, hogy az Ai Pioppi szerencsés csillagzat alatt született: Bruno csaknem ötven éve az erdő szélén felhúzott egy szerény bódét, ahol bort és kolbászt árult, és reménykedve várta, hogy felbukkanjon valaki. A hely működött: csupán két-három óra alatt elfogyott minden portéka. Most már csak egy rendes épületet kellett felhúzni a bódé helyére.

Miután meglett a vendéglő, Bruno egy nap elment a helyi kovácshoz, hogy horgokat erősíttessen néhány székére. A kovács nem ért rá, Bruno viszont úgy gondolta, nem vár, inkább maga is kitanulja a mesterséget, hogy az ilyen, apróbb javításoknál ne kelljen többet máshoz alkalmazkodnia.

Így is tett, de nem állt meg a javításoknál. Beindult a fantáziája, és egyből elkezdte cicomázni a vendéglőt. Az új hobbi csakhamar felpörgött, Bruno elkezdett engedni gyermeki énjének, és apránként összerakott egy vidámparkot az étterem mögötti erdőben, csaknem teljesen egyedül. Negyven évvel az építkezés indulása után már egy teljes, működő vidámparknak ad helyet az  Ai Pioppi erdeje, körhintával, hullámvasúttal, csúszdákkal és további klassz dolgokkal.

Bruno már idős, és lassan át akarja adni a stafétabotot az utódainak, remélve, hogy ők is folytatni fogják a vidámpark fenntartását. Az mondjuk nem lenne rossz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!