Határtalanul

2020.08.15. 15:00

Virtuális vetélkedőt indítottak külhoni és magyarországi diákoknak

Nagy Nyári Határtalanul címmel virtuális vetélkedőt indított a nemzetpolitikai államtitkárság, amelyen összemérhetik magyar történelmi, irodalomi, néprajzi és földrajzi tudásukat.

Forrás: Shutterstock

Második alkalommal hirdetnek online vetélkedőt a Határtalanul program keretében, a tavasszal tartott első versenyen 75 ezer anyaországi és külhoni középiskolás vett részt.

A vetélkedő a hatartalanul.net oldalon érhető el,

az elődöntő tesztjét augusztus 31-ig tölthetik ki a diákok.

A vetélkedőn osztályok vagy csapatok versenyeznek egymással. Az elődöntőn a fiataloknak 30 feladatot kell megoldaniuk 25 perc alatt. A helyes válaszok száma és a teszt kitöltésére fordított idő alapján alakul ki az elődöntő sorrendje, a legjobbak a döntőbe jutnak.

A játékosok legjobb eredményeit régiónként értékeli a zsűri.

A döntőt online rendezik. A legjobb anyaországi és külhoni csapatok 300-300 ezer forint összértékű nyereményt vihetnek haza, a nyereménycsomag tanulást segítő eszközöket is tartalmaz. Ezenkívül a száz legjobb kitöltő csapat Határtalanul ajándékcsomagban részesül.

A vetélkedő célja, hogy lehetőséget teremtsenek az anyaországi és külhoni fiataloknak „közös történelmünk és kultúránk mélyebb megismerésére, a nemzeti összetartozás érzésének erősítésére, valamint az egymás közötti kapcsolatok szorosabbra fűzésére”.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!