Tessék támadni!

2019.11.06. 10:20

Sokat fizet a Microsoft a választási szoftverében felfedezett hibákért

A Microsoft hibavadász programot indított, és ennek keretében fizet az általa fejlesztett, de nyílt forráskódú fejlesztői csomag felfedezett biztonsági hibáiért.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Master1305

A választási szoftvert idén májusban tette ingyenesen elérhetővé a redmondi óriásvállalat.

A Microsoft által fejlesztett, de nyílt forráskódú ElectionGuard SDK nevű fejlesztői csomag a választási informatikai rendszerek biztonságára, a választások átláthatóságára vigyáz.

De mivel minden szoftvernek lehetnek hibái, úgy döntött a cég, hogy hibavadász programot indít, amely

a hibák felfedezését díjazza,

írja a The Hacker News cikke alapján a G Data.

A legtöbb pénz, 15 ezer dollár (4,4 millió forint) azoknak jár, akik egy életképes támadást mutatnak be a termékkel szemben.

A Microsoft saját fizetős termékeivel kapcsolatban jelenleg összesen 11 hibavadász programot futtat, ezeken belül az elmúlt körülbelül 1 évben 4,4 millió dollárt (1,2 milliárd forint) fizetett ki különböző biztonsági szakembereknek – a legnagyobb díj 200 ezer dollár (58 millió forint) volt.

Az Apple is szépen tejel

Hasonló, jól fizető hibavadász programja nagyon sok IT-s vállalatnak van, a legjobban fizetett etikus hackerek pedig 2,7-szer jobban keresnek, mint a hazájukban dolgozó szoftverfejlesztő mérnökök – egyes országokban a különbség 16-szoros is lehet.

Az Apple, amelyik viszonylag későn indította el hibavadász programját, adott esetben akár másfél millió dolláros díjat is nyújt egy felfedezett biztonsági hibáért.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!