A helyiség minden sarkában

2019.04.08. 11:18

Q hangprojektor: ez kell a QLED tévék kiegészítőjének

A Samsung bemutatta az új, Harman Kardon tanúsítvánnyal rendelkező HW-Q70R és HW-Q60R prémium hangprojektorait.

Forrás: Shutterstock

A soundbarok Acoustic Beam technológiával és új, Adaptív Hang funkcióval még áprilisban érkeznek a jobb hangzás és az okosabb csatlakoztathatóság és a minél jobb házimozi-élmény megteremtésére.

A HW-Q70R és a HW-Q60R hangprojektor elemzi, hogy éppen milyen típusú tartalom látható a televízión és ehhez alkalmazkodva, az adott jelenetnek leginkább megfelelő hangbeállításokra kapcsol.

Önműködően Adaptív Hang módra váltanak, amint érzékelik, hogy aktív MI (mesterséges intelligencia) módban bekapcsolt, 2019-es Samsung QLED TV készüléket csatlakoztattak hozzájuk (természetesen vezeték nélkül, Bluetooth-szal).

A technológia tehát nem pusztán „megérti”, de az adott jeleneteknek megfelelően optimalizálja is a hangot, hogy minden műfajban a lehető legvalósághűbb hangzásban részesüljön a néző (hallgató).

Az Acoustic Beam technológia a hangprojektor tetején kialakított fel- és oldalirányokba sugárzó hangnyílások sorának segítségével hoz létre dinamikus és átható hangzást. Ennek köszönhetően a szoba minden zugát betölti a széles spektrumú, telt hangzás.

Borítóképünk illusztráció, nem a soundbart ábrázolja: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!