A streaming vezet

2021.02.17. 13:19

Pazarul megy a Disney Plus – már ahol elérhető

Csaknem 95 millió előfizetője van a Disney Plus streamingszolgáltatásnak, egyetlen hónap alatt több mint 8 millióval nőtt a megrendelők száma.

The Disney + streaming platform available in France from Tuesday, April 7, 2020. A child watches Disney +. La plateforme de streaming Disney+ disponible en France dès mardi 7 avril 2020. Dans le catalogue gigantesque proposé par l'entreprise américaine, de quoi ravir petits et grands: les grands classiques de Disney, les blockbusters Marvel, les Star Wars, les films Pixar, les films et séries pour ados de Disney Channel, de nombreux documentaires animaliers, mais aussi les 30 saisons des Simpsons. Un enfant regarde Disney+ a la television.

Forrás: AFP

Fotó: Hans Lucas via AFP

A variety.com cikke emlékeztetett rá, hogy a Disney az eredeti terve szerint négy év alatt akarta elérni 90 millió előfizetőt. Európában még nem minden országot értek el – Magyarországot sem –, ha nem tekintjük a VPN-nel, egyes platformokról, vagy netán más módszerrel ügyeskedőket.

A 2019 novemberében indított streamingcsatorna közönségét elsősorban

a Star Wars-univerzumból kinőtt The Mandalorian című sci-fisorozat sikere és a Pixar Lelki ismeretek című új animációja növelte decemberben.

A január közepén debütált WandaVision című Marvel-produkció is sok nézőt érdekelt a Nielsen piackutató felmérése szerint.

A Disney vállalat tetemes összeget fordít a streamingszolgáltatás eredeti tartalmainak előállítására, hogy előfizetőit megtartsa és új előfizetőket vonzzon. Befektetői decemberi tájékoztatóján 105 új játékfilmről és tévésorozatról adott hírt a stúdió. Mint közölték, ezek 80 százaléka a streamingszolgáltatás számára készül a Star Wars-, Marvel-, Disney Animation- és Pixar-brand égisze alatt.

A Disney streamingszolgáltatások – a Disney Plus, a Hulu és az ESPN Plus – összesen 146,4 millió előfizetővel rendelkeznek az első negyedév végén, ami

131 százalékos növekedés az előző évi helyzethez képest.

A Hulu előfizetői létszáma egy év alatt 30 százalékkal nőtt és elérte a 39,4 milliót, az ESPN Plus előfizetőinek száma pedig egy év alatt 83 százalékkal növekedett 12,1 millióra.

A Disney vállalat decemberben módosított előrejelzése szerint 2024-re már nem 230 millió, hanem 260 millió Disney Plus előfizetővel számolnak.

A streamingszolgáltatók versenyét vezető Netflixnek jelenleg világszerte 203 millió előfizetője van.

Borítóképük illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!