újdonság

2019.10.12. 19:07

Office és emoji gombok kerültek a Microsoft klaviatúráira

Jó kérdés, hogy feltűnnek-e majd más gyártók termékein.

Forrás: Shutterstock

Eddig szinte semmilyen hírverést sem kapott, de a múlt heti Surface sajtóeseményen a Microsoft két új számítógépes billentyűzetet is bemutatott, a 60 dolláros Ergonomic Keyboard és az 50 dolláros Bluetooth Keyboard is október közepén kerülnek majd piacra az Egyesült Államokban. Nem tudni, hogy más országokban mikortól kezdve lesznek kaphatóak – írja az Origo.

A termékek nagy érdekessége, hogy a Microsoft megvariálta a szóköztől jobbra lévő különleges gombokat: a Windows gomb helyére egy Office gomb került, a jobb egérgombos környezeti menü lenyitására használható gomb helyett pedig emoji gomb van rajtuk.

Sejthetően az előbbivel az irodai alkalmazások gyors megnyitására nyílik lehetőség, az utóbbi pedig a Windows 10 emojibeszúró paneljét jeleníti meg.

A megszokott klaviatúrákon az emojis panelt a Windows + . (pont) billentyűkombinációval lehet a leggyorsabban behozni.

Egyelőre nem világos, hogy a más cégektől származó billentyűzetek a jövőben átveszik-e az új gombokat, de nem lepődnénk meg rajta, nagyon kevesen használják a Microsoft által lecserélt billentyűket.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!