Ma van a zaklatás elleni világnap

2020.06.19. 14:57

Minden harmadik magyar fiatal érintett webes bántalmazásban

Az emberek szinte életkortól függetlenül használják az okostelefonokat és a közösségi oldalakat, amelyek akár ártalmasak is lehetnek, legfőképpen a Z generáció tagjaira.

Forrás: Shutterstock

A Samsung 2018-as, a magyarok mobilhasználati szokásait vizsgáló kutatása rámutat, hogy a legtöbb tinédzser akár félóránként vagy annál gyakrabban ránéz a készülékére, és szinte sosem kapcsolja ki azt. Az UNICEF szerint pedig

minden harmadik magyar fiatalt ért már bántalmazás a különböző online platformokon.

Az internetes zaklatás elleni világnapon (#StopCyberbullyingDay) a Samsung #OkosTelefonOkosHasználat powered by Galaxy Z Flip akciójával áll ki a cyberbullying ellen és elkötelezett a felelős tartalomfogyasztás és -előállítás mellett.

A Samsung számára kiemelten fontos, hogy felhívja a figyelmet a technológia felelős használatára, így a cyberbullying megelőzésére is. A vállalat legújabb készülékei a tartalomgyártó generáció számára készültek, így a Samsung a tudatos tartalom előállítást helyezi előtérbe új akciójával.

Az önkifejezés minden korábbinál szabadabb a modern kor eszközeivel, ugyanakkor

a magyar fiatalok több mint fele is találkozott már olyan online tartalommal saját magáról, amelyet nem szívesen lát viszont nyilvánosan.

Az átgondolt és másokat tiszteletben tartó videók vagy képek sokat tehetnek a gyermekek mentális egészségének megőrzéséért.

Fontos, hogy a szülők az általános viselkedés mellett az online szabályokat is megismertessék a gyermekeikkel már fiatal korban. „A virtuális kommunikáció, ez a fajta »testbeszéd« ugyanolyan jelentőséggel bír, mint a valóságos” – vélekedik Skultéti-Szabó Katalin, klinikai szakpszichológus.

Ma, június 19-én a Samsung minden kommunikációs felülete, a közösségi média- és weboldala, illetve a budapesti Oktogonon található LED kijelzője a #OkosTelefonOkosHasználat üzenetet közvetítik majd, hogy felhívják a figyelmet a cyberbullying megelőzésére és a technológia tudatos használatára. A vállalat weboldalán a felhasználók megismerhetik a Samsung kezdeményezéseit, melyeknek a zaklatás visszaszorítása a célja.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!