Kisiskolásoknak

2019.04.01. 14:41

Még lehet jelentkezni a gyerekeknek szóló digitális csapatversenyre

Az ország legnagyobb digitális csapatversenyére, a Nagy Digitális Kalandra április 12-ig várják az iskolások jelentkezését.

Fotó: Shutterstock

A Logiscool Digitális Tudásért Alapítványa szervezésében és a Vodafone Magyarország által működtetett Digitális család okos magazin támogatásával létrejövő Nagy Digitális Kalandot immár harmadik alkalommal rendezik meg.

A megmérettetéshez – amelyet országszerte több helyszínen rendeznek majd április 26-án – a Vodafone Digitális Iskola Programjában résztvevő több intézmény is csatlakozik, közülük többen helyben rendezik meg a versenyt, így a helyszínek száma harmincötről negyvenháromra bővül.

Játékos felkészülés a digitális világra

Az elmúlt két évben ötezer-kétszáznál több gyermek vett részt a megmérettetésen.

A háromfős, 3-4. és 5-6. osztályos diákokból álló csapatoknak idén is hatvan perc áll rendelkezésükre, hogy online teljesítsék a digitális világgal, logikus, algoritmikus gondolkodással, illetve az internetbiztonsággal kapcsolatos játékos küldetést.

A verseny külön felkészülést nem igényel, a hétköznapokban megszerzett tudásra alapoz

A korábbi évekhez hasonlóan a gyermekeknek Wi-Fi képes laptopra vagy tabletre is szükségük lesz az online feladatok teljesítéséhez, az internetet pedig minden helyszínen a Vodafone biztosítja 4G képes MiFi eszközeivel. Jelentkezni a verseny weboldalán lehet.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!