Más bőrében

2021.10.18. 09:40

Már nekünk is elérhetők a Viber kiterjesztett valóság lencséi

Mostantól a magyar felhasználók is válogathatnak a Viber legújabb AR lencséi közül, így kreatív fotóikat és videóikat közvetlenül beszélgetéseikben küldhetik tovább ismerőseiknek.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az alkalmazás emellett elhozza a Bitmojikat is, az avatarok személyre szabott, rajzolt verzióit, amelyeket fotókhoz és videókhoz is hozzáadhatunk matricák és emojik készítésekor. A lencsék a Viber és a Snap Inc. (a Snapchat fejlesztője) együttműködése során készültek.

Az AR lencsék szórakoztatóbbá és emlékezetesebbé teszik a kommunikációt. A felhasználók rengeteg kreatív filter közül választhatnak, fotókat és videókat készíthetnek, amelyeket elküldhetnek barátaiknak a Viberen, vagy más platformon is közzétehetik ezeket.

Az AR lencsék a legkisebb mimikai változásokra is reagálnak, a felhasználók mosolyoghatnak vagy kacsinthatnak, a lencse követi arcuk mozgását, extra kreativitást adva a tartalomhoz.

Számos lehetőség áll a felhasználók rendelkezésére. Például eszközöket és textúrákat adhatunk az arcunkhoz, testrészeinkhez vagy módosíthatjuk hátterünket, például tollak, kalapok, tetoválások, festések vagy grafikák segítségével.

A valósághű szépítő lencsékkel megváltoztathatjuk külsőnket, sminket, csillogást vagy akár új frizurát választhatunk,

a teljes átalakulást nyújtó lencsékkel egy pillanatra akár állat kinézetet választhatunk.

A kiterjesztett valósággal rendelkező Gamification lencsékkel a felhasználóknak feladatokat kell teljesíteniük. Ezeket egymásnak is elküldhetik a csevegők, így versenyezhetnek egymással.

A funkciót 30 lencsével indította el a Viber és

természetesen máris elérhető több Magyarországra szabott, egyedi filter is.

A Nosalty lencséje például nem más, mint egy végtelenített étkezőasztal, amelyen játékos formában élvezhetjük a klasszikus, vasárnapi ebéd legfinomabb fogásait, így azt is megehetjük, ami már nem fért belénk.

A pályaválasztás előtt álló diákok a Viber segítségével megnézhetik, hogy melyik szakma lenne ideális nekik a játékos, szakmaválasztó lencsének köszönhetően, amely véletlenszerűen generálja az elképzelhető jövőbeli szakmákat.

A vállalat jelenlegi tervei szerint év végéig 300 filterrel bővítik az AR lencsék választékát, és havonta érkeznek új és kreatív lehetőségek.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!