Prémium játékos

2020.01.24. 16:58

Magyarországon az első Google nélküli Huawei csúcsmobil

Szédületes hardver és meghökkentő, Google-mentes újrakezdés: ez a két legfontosabb jellemzője a Mate 30 Pronak.

Forrás: Shutterstock

Hogy mennyire őrülten jó a hardveres paraméterei alapján az új Mate, de őrület, hogy nincs benne Android – arról már az őszi bemutató idején részletesebben beszámoltunk.

Most ideért a magyar piacra az első HMS-re (Huawei Mobile Services) épülő készülék.

Akkor mi van a Mate 30 Pro-ban, ha nincs Google?

Azaz, mit talál a felhasználó a megszokott, guglis Gmail, Térkép, Chrome böngésző, Drive, Keep, vagy éppen a Play áruház „helyén”?

Érdeklődésünkre a gyártó hazai képviselete azt válaszolta, hogy bár a Huawei Mobile Services (HMS) a Huawei teljesen önálló mobilökoszisztémája, s nem tartalmaz Google-szolgáltatásokat,

a kezelőfelület a megszokott Android-alapú EMUI marad.

Ami az alapvető szoftvereket illeti, egyrészt a kínai gyártó AppGallery alkalmazásáruházában már jelenleg is több mint 1,2 milló alkalmazás található, ezek között pedig több olyan, amely ki tudja váltani az említett szolgáltatásokat. És az áruház folyamatosan dinamikusan fejlődik, bővül új alkalmazásokkal.

Az alkalmazásokat egyrészt a Huawei saját áruházából, az AppGallery-ből lehet letölteni, de arra is van lehetőség, hogy az előre telepített Phone Clone alkalmazással a korábbi telefonról pillanatok alatt áttelepítsenek a felhasználók olyan meglévő kedvelt alkalmazásokat, amelyek nem találhatók meg az AppGallery-ben, például a Waze-t.

Ezen kívül a Huawei éppen a napokban jelentette be, hogy a HMS-ben a holland TomTom térképalkalmazása fog működni a jövőben, beleértve a navigálást és az élő forgalmi adatok szinkronizálását. A Huawei Cloud pedig lehetőséget ad mindenféle dokumentum tárolására, a Huawei Browser pedig a böngészésre.

Minden eddiginél jobb kamerát ígérnek

A Mate 30 Pro nemcsak a HMS tekintetében hoz újdonságot, ez az első olyan készülék, amely a Huawei Kirin 990 5G-képes chipkészletét használja és számos egyéb innovatív technológiát vonultat fel. Többek közt a benchmarkként szolgáló DxOmark 2019-ben a piac legjobb fotózási képességekkel rendelkező okostelefonjaként értékelte a Mate 30 Pro-t.

Négykamerás rendszere egy 40MP-es ultraszéles látószögű Cine kamerából, egy 40MP-es SuperSensing főkamerából, egy 8MP-es telefotó kamerából, valamint egy 3D mélységérzékelő kamerából (Depth Sensing Camera) áll. A SuperSensing Cine kamera duál főkamerás rendszerével a felhasználók tekintélyes, akár 4K/60fps minőségben videózhatnak, a kamera teljesítménye pedig ultralassításban elérheti az akár 7680 fps sebességet is.

A készülék kettős főkamera-rendszerének második tagja az 1/1.7 hüvelyk méretű SuperSensing lencse alacsony fényviszonyok közt is minőségi képek készítésére alkalmas. A 8MP-es telefotó kamera háromszoros optikai-, ötszörös hibrid-, valamint harmincszoros digitális zoomot kapott. Az előlapi 32 MP-es szelfikamera mellett egy 3D-s mélységérzékelő kamera pro-bokeh effekteket is biztosít.

A Mate 30 Pro 6,53 hüvelykes OLED Huawei Horizon kijelzővel érkezett és a készülék képes a 3D-s arcfelismerésre, valamint alkalmazza a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó technológiát is. A gyártó 4500mAh-s akkumulátorral szerelte fel a Mate 30 Pro-t, amely vezetékes és vezeték nélküli SuperCharge technológiával egyaránt villámgyorsan és biztonságosan tölthető.

Az előrendelők jól (jobban) járnak

A 344 ezer forintos készülék (256GB tárhely, galaktikus szürke változat) előrendelése január 27-ig tart Magyarországon. Ezen időszak során a megrendelők 46 mm-es Watch GT 2-t kapnak ajándékba, s hozzájutnak a VIP garancia szolgáltatáshoz.

Termékportfólió-bővítéssel erősítenek rá

Az óriásvállalat továbbra is kiemelt piacként kezeli Magyarországot és már idén további okoseszközökkel – többek közt prémium hangszórókkal, okosszemüvegekkel, otthoni hálózati eszközökkel – bővíti hazánkban elérhető termékportfólióját.

A következő fél évben olyan IoT-termékek érkeznek a magyar piacra, mint a Devialettel együttműködésben készült Huawei Sound X felsőkategóriás hangszóró, a Huawei X Gentle Monster okosszemüvegek, valamint az ökoszisztémát összekapcsoló eszközök. Így vezeték nélküli routerek, elsőként a Huawei WS5200, valamint az otthoni lefedettségi problémákra megoldást kínáló mash, a Huawei Q2 Pro is megjelenik a vállalat hazai kínálatában a már elérhető okostelefonok, viselhető és hordozható okoseszközök, valamint PC-k mellett.

A vállalat nem titkolt célja, hogy nemcsak az okostelefonok, hanem az összes okoseszköz területén három éven belül a világ legnagyobb gyártójává váljon.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!