Egyszerűen menő

2020.10.31. 15:00

Látott valami divatosat a weben? Ez az app megkeresi

Egy éve indult a vizuális keresési szolgáltatás, amely egy mobillal készített fotó vagy egy netről mentett kép segítségével több száz európai webáruház kínálatát teszi kereshetővé.

Forrás: Shutterstock

A Glami.hu divatkereső platform kereső szolgáltatását igénybe vevő vásárlók 80%-a képernyőképeket használ termékek keresésére. A böngészőben és iOS, valamint Android applikációban is önálló modulként megjelenő szolgáltatás lehetővé teszi a vásárlóknak, hogy

mobillal készített fotó vagy egy netről lementett kép segítségével pillanatok alatt megtalálják a kiszemelt darabhoz leginkább hasonlító termékeket

a partner-webáruházak több mint egymillió terméket tartalmazó kínálatában.

A keresés során a feltöltött képen látható ruházati cikkeket, kiegészítőket, cipőket az intelligens algoritmus vizuális megjelenésük szerint automatikusan egy-egy termékkategóriába sorolja, és megjeleníti a leginkább hasonlító ajánlatokat. A keresés akár több ezer kapcsolódó eredményt kínálhat, amelyeket a felhasználó talán soha nem talált volna meg egyedül, de legalább is biztosan sokkal több időt vett volna igénybe.

A vizuális keresés a fényképek „Shazam„-ja.

A forradalmi mivolta abban rejlik, hogy a felhasználó sokkal kifinomultabban és sokkal eredményesebben kereshet, mint kulcsszavakkal. Mivel teljes egészében a megjelenésre támaszkodik, nincs szükség egyéb adatokra, például vonalkódokra, QR-kódokra, terméknévre. A képek alapján sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy valóban azt a ruhadarabot találjuk meg, amelyet szeretnénk.

A felhasználói szokásokat illetően a vizuális keresés szolgáltatást igénybe vevők elsősorban divatbloggerek outfitjeit, valamint a hírességek fotóit használták a kereséshez. A felhasználók körében ugyancsak népszerű a technológia azon funkciója, amellyel egyetlen kattintással egyszerre rákereshetünk teljes „look”-ra, azaz összes képen látható ruhadarabra és kiegészítőre. Ilyen céllal a vásárlók előszeretettel keresnek tévésorozatok képkockáira, ezek közül is az egyik legnépszerűbb a Netflix „Stranger Things” című sorozata.

Borítóképünkön a Stranger Things szereplői

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!