Járvány

2020.04.19. 18:00

Laptopokat és tableteket gyűjtenek a gyermekotthonok lakóinak

Gyermekotthonok számára gyűjt digitális eszközöket az UNIQA Biztosító és a Gyermekhíd Alapítvány.

Forrás: Shutterstock

Egy erre a célra létrehozott weboldalon várják cégek és magánszemélyek felajánlásait, mivel a koronavírus ideje alatt az alapítvány önkéntes mentorai nem látogathatják az állami gondozásban lévő gyerekeket, így kapcsolatuk az online térre korlátozódik. Eszközök hiányában azonban ez sok helyütt akadályokba ütközik,

a munka megszakítása pedig hosszú távon komoly problémákat okozhat a gyerekek mentális és pszichés fejlesztésében.

A Gyermekhíd Alapítvány mentori programján keresztül napi kapcsolatot ápol a gyermekotthonok lakóival; különböző fejlesztésekkel, léleképítő foglalkozásokkal igyekeznek pótolni a szülői támogatást, felépíteni a gyerekek egészséges énképét és fejleszteni tehetségüket. A járvány miatti óvintézkedések miatt azonban pár hete csak online kapcsolattartás lehetséges, de az otthonok többsége kevés vagy gyenge minőségű eszközparkkal rendelkezik.

A kampánnyal a Gyermekhíd Alapítvány vállalatokat és magánszemélyeket szólít meg, hogy használt vagy új laptopok és tabletek adományozásával járuljanak hozzá az alapítvány munkájához, és ne szakadjon meg a gyerekek fejlesztésének folytonossága. A felajánlások az UNIQA segítségével jutnak el a gyerekotthonokba a kampány ideje alatt. Az alapítvány a gyűjtéssel

nem csak a saját önkénteseik által látogatott otthonokat szeretné támogatni,

az eszközhiány ugyanis az egész országban érzékelhető probléma.

Az adományozók pénzbeli juttatással is segíthetik a gyerekeket, amit az alapítvány internet-előfizetésekre fordít majd.

A Gyermekhíd Alapítvány

A Gyermekvédelmi Alapítvány gyermekotthonban élő fiatalok és a velük foglalkozó nevelők és önkéntesek számára biztosít többoldalú támogatást, illetve szakmai fejlődést.

A szervezet hiánypótló módon, egyéni segítő kapcsolatteremtéssel, támogató közösséggel és mentálhigiénés foglalkozásokkal színesíti a gyermekek mindennapjait. Tevékenységük a mélyreható és hosszú távú segítői folyamatot célozzák meg a gyerekek kötődési problémái, tanulási és pályaorientációs kérdései, valamint pszichés nehézségei terén.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!