Ország-világ

2020.09.04. 12:06

Kisvárost építene magának a Google

A San Francisco mellett, Middlefield Park néven felépülő település elsődleges célja, hogy a cég alkalmazottjai a munkahelyükhöz fizikailag közel lakhassanak.

A Google logo is seen through windows of Moscone Center in San Francisco during Google's annual developer conference, Google I/O, in San Francisco on June 28, 2012 in California. AFP PHOTO / Kimihiro Hoshino (Photo by KIMIHIRO HOSHINO / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: KIMIHIRO HOSHINO

Pár éven belül túltenne az Apple csillaghajós főhadiszállásán a Google, a vállalat bejelentette a terveit egy saját kisváros megépítésére. A projekt egyelőre korai stádiumban van, a Middlefield Park névre keresztelt települést San Francisco mellett húzná fel egy közel 162 ezer négyzetméteres birtokon. Nem világos, hogy mikor kezdődhet el és fejeződhet be az építése.

A kisváros elsődleges célja, hogy a Google alkalmazottjai a munkahelyükhöz fizikailag közel lakhassanak, ráadásul ne kelljen abszurd összeget lakbérre költeniük. Az elhelyezésüknek köszönhetően ráadásul San Franciscóban is csökkenhetnének a részben pont az alkalmazottjai miatt kilőtt, tömegeket hontalanná tett vagy elüldözött albérletárak.

A kisvárosban 1850 darab lakást alakítana ki, közülük olyan 350-et fenntartana a San Franciscó-iaknak.

Ez része a milliárd dolláros vállalásának, amelynek keretében 20 ezer lakás és ház megépítését vállalta a helyi lakhatási krízis enyhítése érdekében.

A kisvárosban 123 561 négyzetméter iroda, 2787 négyzetméter üzlethelyiség, 1858 négyzetméter események lebonyolítására is használható közösségi tér, továbbá bő 48 ezer négyzetméter zöldterület volna.

Nem világos, hogy óvodákhoz és iskolákhoz hasonló intézmények nyitását tervezi-e a vállalat, továbbá ki fogja üzemeltetni Middlefield Park lakóit kiszolgáló üzleteket és vendéglátóhelyeket. Annyi biztos, hogy ezek munkahelyet biztosíthatnának a kisvárosban lakó, nem a Google által foglalkoztatott lakók számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!