Vírustámadás

2019.05.15. 17:35

Kémprogram fertőzhette meg a WhatsApp felhasználók mobiljait

A népszerű üzenetküldő a program azonnali frissítésére kérte felhasználóit, mert a hírek szerint hackerek kémprogrammal fertőzhették meg az alkalmazást.

Forrás: Shutterstock

A Financial Times című napilap írt arról, hogy a WhatsApp telefonhívó funkciójával juttathattak kémprogramokat a felhasználók telefonjaira. A szóban forgó vírusokat állítólag az NSO Group izraeli vállalat fejlesztette ki.

A WhatsApp szóvivője kedden hangsúlyozta:

fontos, hogy a felhasználók a program legújabb verzióját használják, illetve frissítsék mobiltelefonjuk operációs rendszerét is,

mert így lehet kivédeni a célzott támadásokat, amelyek következtében veszélybe kerülhetnek az eszközökön tárolt adatok. A szóvivő biztosított arról, hogy a cég folyamatosan dolgozik a legújabb biztonsági fejlesztéseken a felhasználók védelme érdekében.

A Financial Times hírére reagálva a fejlesztő izraeli NSO Group közölte:

a technológiát nem ő maga, hanem arra felhatalmazott kormányzati ügynökségek használják,

kizárólag a bűnözés és a terrorizmus elleni küzdelem céljával.

A cég kiemelte, hogy az NSO semmilyen körülmények között nem vesz részt programjai működtetésében vagy célpontok azonosításában.

A visszaélésekről szóló állításokat kivizsgálják, és szükség esetén lépéseket tesznek, akár le is állítják a szóban forgó kémprogramot – tették hozzá.

Borítóképünk illusztráció: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!