Mindent egyben

2019.01.11. 15:34

Kapcsolt világot hozott a CES-re a Bosch

A stuttgarti vállalatcsoport hat díjat vitt el és leginkább az IoT világába való fejlesztéseket hozott.

Kép: Shutterstock

Hoztak okoskonyhai megoldásokat, robotporszívót, intelligens fűnyírót – a legnagyobb érdeklődést azonban a csatlakoztatott járműveik váltották ki.

Mindent az egyben

Az elv: egységes rendszerben felépülő hardverek, szoftverek és digitális szolgáltatások, hogy a felhasználók – nem autósok: felhasználók – kényelmesen foglaljanak járművet, fizessenek az utazásukért, s megosszák azt másokkal.

(Képek forrása: Bosch)

Ehhez zökkenőmentes kommunikációra van szükség.

Egységes csatlakoztatási egységet fejlesztettek a Wi-Fi- és mobilhálózati alapú átviteli technológiákhoz, amely lehetővé teszi a járművek kommunikációját egymással és a közlekedési infrastruktúrával, függetlenül az adott országtól vagy gyártótól.

Minden eszköz folyamatosan keresi az éppen legjobb technológiát, és automatikusan vált a rendelkezésre álló lehetőségek között.

Az okostelefont szánják az autó kulcsának, így a Perfectly Keyless hozzáférési rendszer lehetővé teszi, hogy a gépjárművezetők, az autómegosztó flotta-üzemeltetők és a logisztikai cégek digitálisan kezeljék a gépjármű kulcsokat. Egy okostelefon alkalmazással bármikor eldönthetik, hogy mikor, ki férhet hozzá az autókhoz vagy a teherautókhoz.

A Keyless pontosan, mintegy digitális ujjlenyomatként azonosítja az engedélyezett okostelefont: a CES-en a rendszer demóját Ford Mustangba telepítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!