Drágaságom

2019.09.06. 17:22

Így nőtt az iPhone-ok ára

Az igazán elkötelezett Apple-rajongó persze rámutathat, hogy az androidos csúcskészülékek ára is az égbe ment. Viszont ott létezik alsó és középkategória is.

Eléggé lelohasztotta az Apple-fanok vásárlási kedvét, amikor két éve az iPhone X induló ára közel ezer dollár lett: sokan úgy döntöttek, működik még a régi, nem cserélnek készüléket néhány nélkülözhető újdonság miatt.

Az Apple nem sokkal utána kihozta az iPhone XR-t, amely (Amerikában) 749-899 dollárról indult.

Infographic: How The iPhone's Price Developed | Statista

A jövő heti nagy bemutatkozóra az elemzők azt várják, hogy

az Apple stratégiai okokból alacsonyabb árakat is be fog dobni.

Arra számítanak, hogy a rajongók választhatnak az iPhone X, az iPhone XI és az iPhone XI Max között. Az olcsóbb változat az iPhone XR 2 (vagy XR 2019) lehet, ami a 2018-as XR ráncfelvarrott verziója.

Mivel az Apple bizonyára elégedetlen az XR eladásával – amin az alacsonyabb ár sem segített –, egyes pletykák szerint még barátságosabb árcédulát fognak rátenni.

Egy kis nosztalgia: mikor az eredeti iPhone-t Steve Jobs 2007-ben bemutatta, a 4 GB-os változat 499, a 8 GB-os pedig 599 dollárba került.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!