Hulladék-vadász - a legapróbb önkéntes

2019.04.25. 09:47

Hazai technológiai pályázat győzteseit hirdették ki ma

A Vodafone Digitális Díjat három kategóriában adták át a 15 millió forint összdíjazással a technológiai pályázat nyerteseinek.

Budapest, 2019. április 24. Kertész Balázs, a Hulladék-vadász - a legapróbb önkéntes elnevezésû telefonos alkalmazás egyik fejlesztõje, a digitális társadalmi szervezetek kategória gyõztese a Vodafone Digitális Díj átadásán a Société Budapestben 2019. április 24-én. MTI/Bruzák Noémi

Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) infokommunikációért felelős helyettes államtitkára, a zsűri elnöke a díjátadón elmondta, hogy a felhívásra 144 pályázat érkezett.

A Vodafone által megjelölt három terület – a gyermekek életét jobbá tevő technológiai megoldások, a családokat és nonprofit szervezeteket segítő technológiai megoldások – a kormány programjában is kiemelt jelentőséggel bírnak.

Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója kiemelte: a Vodafone Alapítványok világszerte törekednek arra, hogy a mobiltechnológiai megoldásokat a társadalom szolgálatába állítsák. A Vodafone Digitális Díjat is azért alapították, hogy megtalálják és ösztönözzék azokat az innovátorokat, akik e törekvésünkben partnereik lehetnek – tette hozzá.

Solymár Károly Balázs elmondta:

sok pályaműben a környezetvédelem, az egészségmegóvás és családi élet védelem volt az előtérben, ugyanakkor a fenntarthatóság mint szempont is megjelent.

Budai J. Gergő, a Vodafone vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a pályamunkák 40 százaléka magánszemélyektől, 20 százaléka vállalkozásoktól és start-upoktól, 40 százaléka pedig nonprofit szervezetektől érkezett. A pályázatok témáját tekintve az edukáció volt a legnépszerűbb, közel 45 ilyen témájú projekttel pályáztak.

A digitális társadalmi szervezetek kategóriájában egy nyertest hirdettek, amelyet a Hulladék-vadász – a legapróbb önkéntes elnevezésű telefonos alkalmazás fejlesztőjének Solymár Károly Balázs adott át.

A digitális család kategória három pályamunkát díjaztak, az első helyezett a BankZee Kft. a családok pénzügyi tudatosságát fejlesztő mobilbank alkalmazásával és okosperselyével lett. A digitális gyerek kategóriában két pályázat kapott elismerést, az első helyezést Erdős Sándor – az OncoVR – a tartósan kórházban fekvő gyermekek mindennapjait segítő innovációja érte el.

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztérium (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára különdíjat adott át a nevelőszülőket és az állami gondoskodásban élő gyermekeket különböző játék tippekkel támogató Day-to-day Kids applikáció fejlesztőinek, emellett különdíjban részesült még a Kurbli Kft. SBrick adaptereivel, amelyek a különféle Lego vezérlések eszközeinek vegyes használatát teszik lehetővé, ezzel támogatva az iskolai robotprogramozási oktatást.

Borítóképen: Kertész Balázs, a Hulladék-vadász – a legapróbb önkéntes elnevezésű telefonos alkalmazás egyik fejlesztője, a digitális társadalmi szervezetek kategória győztese. (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!