Mégis, kinek az arca?

2019.05.30. 06:00

Harry Potter megdöbbenne, ha látná, mit tud a Samsung

Mikor először ment a Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába, elámulva látta, hogy az iskola kőfalain mozognak a portrék.

Nyugodtan kijelenthető, a varázslótanonc ezen élménye megvalósult.

A Samsung új projektje életre kelti az állóképeket sok évvel a portré készítőjének és modelljének a halála után.

Mint látható, Mona Lisa, Marilyn Monroe egyetlen képből megelevenednek.

 

A Samsung gépi tanulással foglalkozó szakembereinek programja képes arra, hogy egy célszemély arcát – mint a lenti videón látható, lehet akár Einstein, Jennifer Lopez, vagy egy ismeretlen az utcáról – úgymond párosítsák egy másik ember arcával.

Az eredeti arc pedig a mesterséges intelligencia bevetésével majd úgy mosolyog, beszél, ásít, húzza fel a szemöldökét, ahogy csak akarják.

Miként a TechCrunch rámutat, a Samsung AI Központ által közzétett dokumentumban talán az a nagy teljesítmény, hogy míg régebben sok kép számos elemének az elemzésére volt szükség, most egy fotóból is képesek dolgozni.

Mint ismert, a Samsung jó szándékú törekvéseivel ellentétben a " target="_blank" rel="noopener">deep fake technika segítségével politikusokat lehet hamisítani, ártatlanok arcát felnőttfilmek szereplőire kopírozni, sőt, új arcokat is tudnak létrehozni.

A technológia még nem hibátlan.

Borítókép: Pexels

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!