Tippek-trükkök

2020.03.27. 17:05

Gondoltuk volna? A mikrohullámú sütő ronthatja a wifi minőségét

Inkább mellőzzük videohívás, HD-minőségű videó nézése vagy más fontos online tevékenység közben. A sütők lelassíthatják a wifijeleket.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Elnur

A médiát, a telekommunikációt és a postai szolgáltatásokat felügyelő brit hatóság, az Ofcom szerint a vezeték nélküli telefonok, a bébimonitorok, a halogénlámpák, a fényerőszabályozók, a sztereó hangszórók és a számítógépek hangszórói, a tévék és a monitorok is befolyásolhatják a wifijeleket, ha túl közel helyezkednek el a routerhez.

A médiahatóság a szélessávú internet használatának optimalizálásához adott tanácsokat a britek millióinak, akik hazulról dolgoznak vagy tanulnak, miközben gyakran a gyerekeikkel is foglalkozni kénytelenek.

Az Ofcom azt tanácsolja az otthon maradóknak, hogy mobil helyett inkább vezetékes vagy internetes telefont használjanak napközben,

mert ezek megbízhatóbb kapcsolatot kínálnak a túlterhelt brit mobilhálózatnál.

Nagy-Britanniában sok háztartásban aktiválják újra a rég elfeledett vezetékes telefont, amint az emberek felfedezik, milyen nagy értéke van a szóbeli kapcsolattartásnak a családtagokkal és a barátokkal a világjárvány idején.

A legnagyobb brit kábeltévé-szolgáltató, a Virgin Media szerint ügyfelei a kora esti órákban csaknem kétszer annyi ideig használják a vezetékes telefont, mint egy héttel ezelőtt. Magasba szökött a vezetékes telefon használata a reggeli órákban is, amikor az emberek megkezdik a távmunkát. A csúcsidő helyi idő szerint 10 óra körül van, amikor óránként 2,5 millió hívást kezdeményeznek.

Az ügyfelek irányába tartó internetes adatáramlás 50 százalékkal emelkedett napközben, de még nem éri el az esti csúcsot. Az ellentétes irányú forgalom, amikor az előfizetők felől áramlanak az adatok a szerverhez vagy más központhoz, 95 százalékkal ugrott meg a munkáltatóknak otthonról beküldött fájlok, adatok és a videokonferencia-hívások miatt.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!