A világ második legnagyobbja

2019.01.08. 10:22

Ez lett minden idők legsikeresebb okostelefon-szériája

Összesen 200 millió készüléket szállított le a kínai óriás 2018-ban: a világon félmilliárd ember használja a Huawei készülékeit.

A Huawei Technologies globális árbevétele 2018-ban 21 százalékkal emelkedett, elérte a 108,5 milliárd dollárt. A legjobban a fogyasztói üzletága növekedett, összesen 200 millió okostelefont szállított le, amely 30 százalékos növekedést jelent.

A cég eddigi egyik legjobb évét tudhatja magáénak: az 5G-s mobilhálózatok építésében már 26 kiépítési szerződést kötött, és 2018 második negyedévében a világ második legnagyobb okostelefon-gyártójává lépett elő, 14,6 százalékos globális piaci részesedéssel. Ezzel immár nem csupán a hálózati eszközök piacán tartozik a legnagyobbak közé.

Guo Ping, a vállalatcsoport elnöke elmondta, a pénzügyi eredmény a legközvetelebb visszajelzés az ügyfelek Huawei-ről alkotott véleményéről.

Ami az utóbbi hetek kiberbiztonsági gyanúsításait illeti,

közölte, ezek csak arra ösztönzik a céget, hogy még egyszerűbb architektúrájú, technikailag még átláthatóbb hálózatokat, rendszereket fejlesszenek.

A világ második legnagyobbjaként zárták az óévet

A mobileladások sikerét elsősorban a a Huawei P20 és a Mate 20-nak, az eddig legjobban eladott szériájuknak köszönheti a kínai óriáscég.

Huawei Mate 20 Pro

A cég az első tripla hátlapi kamerával ellátott P20 Pro-ból és a széria további két darabjából tavaszi megjelenésük óta összesen 16 millió darabot értékesített.

A P20 sorozat különleges dizájn megoldásai miatt a női felhasználók körében is népszerűnek bizonyult: a nemzetközi eladások 50 százalékában hölgyek vásárolták meg a készülékeket.

A Huawei őszi, mesterséges intelligencia képességeiben, üzemidejében és fotózási adottságaiban is kiemelkedő Mate 20 szériája szintén jól teljesített, októberi megjelenése óta több mint 5 millió darabot vásároltak belőle szerte a világon, ezzel gyártó történetének legsikeresebb okostelefon-sorozatává lépett elő, megelőzve az eddigi csúcstartó P20-at.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!