vágás

2019.12.29. 08:52

Egy fokkal könnyebbé válhat a youtuberek élete

Gyorsan eltüntethetőek a videókból a szerzői jogi követeléseket kiváltó részek.

Forrás: Shutterstock

A YouTube meglepően keveset tesz a tartalomkészítőinek védelme érdekében, a téves vagy rosszindulatú szerzői jogi követelésekkel ritkán tudnak bármit is kezdeni a videósok – írja az Origo.

A cég most bevezetett a YouTube Studio felületén néhány fejlesztést, amelyek ha nem is oldják meg az alapvető problémákat, de kissé könnyebbé teszik a jogi problémák kezelését.

A youtuberek mostantól egyszerűbben áttekinthetik, hogy melyik videóik esetében állt elő valaki szerzői jogi követeléssel, pontosan kicsoda az illető vagy a szervezet, és hol található a problémás tartalom a videóban.

Ennek a megtörténtekor mozgóképes tartalom esetén a YouTube lehetőséget nyújt a szegmens gyors kivágására, hang esetében pedig a szegmens elnémítására vagy lecserélésére.

Amennyiben a videósok élnek ezekkel a lehetőségekkel, akkor a YouTube az elvárható módon teljesen automatikusan eltünteti a szerzői jogi követelést, így a youtuberek által monetizált videókból származó reklámbevétel sem valaki más zsebébe megy.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!