Könnyebben tanulnak

2018.12.24. 12:03

Csúcstechnikával támogatják az autista gyermekek fejlesztését

Az autizmus valamely formájában minden hetvenedik ember érintett. A fejlett módszereknek köszönhetően már korai stádiumban felismerhetők a tünetek.

A Symbo Alapítvány kiscsoportos keretek között végez számukra olyan szociális-kommunikációs fejlesztést, mint az érzelemtanítás, a szorongás és a düh kezelése, valamint a barátkozás. Az Epson Magyarország karácsonykor vizualizációs eszközökkel, Epson Full HD házimozi-projektorral és EcoTank nyomtatóval támogatja a munkájukat, a gyerekek fejlesztését.

A Full HD házimozi-projektor 3LCD technológiájának köszönhetően részletgazdag és éles képi világával segíti elő, hogy a látottak maradandó élményt nyújtsanak a gyerekek számára. Akár világosban is jól látható, élvezhető képet vetít.

A fejlesztések során a kognitív tananyagot részben IKT (Információs és kommunikációs technológiai eszközök) eszközök felhasználásával oktatják, eddig laptopon vetítettek prezentációkat, kisfilmeket és filmrészleteket, mondta el Faragó Melinda, gyógypedagógus, a Symbo Alapítvány társalapítója.

Az új technikával a gyerekeknek könnyebben megy majd az ismeretek befogadása. Egy-egy jelenetet megállíthatnak, a gyerekekkel együtt értelmezhetik azokat úgy, hogy még pontosabban megfigyelhetik a hétköznapokban számukra gyorsan elillanó részleteket.

Az autizmus valamely formájában minden hetvenedik ember érintett, tette hozzá dr. Simó Judit, autizmus szakértő.

Ennek ellenére napjainkban is számos sztereotípia, mitikus elgondolás, bizonytalanság és ellentmondás kíséri. A finomabb diagnosztikai módszereknek és bővülő tudásnak köszönhetően korai életkorban is felismerhetők a tünetek. A korai felismerés és megfelelő kezelés pedig pozitívan befolyásolhatja az érintettek életminőségét. A fejlődési zavar természetének megértése „kulcsot” adhat a család és a szakemberek számára is a gyermek megértéséhez és a segítségnyújtáshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!