Ipari IoT

2021.04.09. 12:13

Bemutatkozik a Kaspersky első kiberimmunitást nyújtó technológiája

Új megoldást mutatott ma be a biztonsági cég a Hannover Messe ipari szakkiállításon.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A KasperskyOS operációs rendszerre épülő Kaspersky IoT Secure Gateway 100 elnevezésű megoldás a helyszíni eszközöket és szenzorokat köti össze az ipari IoT-platformszolgáltatásokkal, fejlett módszerekkel, beépítetten biztosítva a berendezések által gyűjtött adatok biztonságát és digitális alkalmazásokba való biztonságos küldését.

Egy, a Juniper Research által készített tanulmány szerint az ipari IoT-kapcsolatok száma 2025-re várhatóan 107%-kal nő, elérve a 36,8 milliárdot. A berendezéseken található ipari IoT-szenzorok adatainak gyűjtése és feldolgozása tisztább képet ad a vállalkozásoknak a munkafolyamataikról, lehetővé teszi a megelőző karbantartást, továbbá javítja a hatékonyságot és a teljesítményt.

A fő kihívást az üzemeltetési technológia és a vállalati digitális ökoszisztéma összekapcsolása jelenti:

ehhez a teljes adatállományból ki kell választani a releváns adatokat, azokat át kell konvertálni, és biztonságosan el kell küldeni az informatikai környezetben található feldolgozó alkalmazásnak.

Az IoT Secure Gateway 100 közvetlen, védett kapcsolatot tesz lehetővé a szivattyúkat, CNC-gépeket, szállítószalagokat és más drága állóeszközöket üzemeltető ipari területekkel.

Az első termék kifejlesztése a Siemens Simatic IoT2040 hardvere és a KasperskyOS (a Kaspersky operációs rendszere) alapján, a Kaspersky kiberimmunitási koncepciója szerint történt.

A cég biztonsági rendszerének, valamint a KasperskyOS mikrokerneles és MILS (többszörös független biztonsági szint) architektúrájának köszönhetően az átjáró csak a tervezési szakaszban meghatározott műveleteket tudja végrehajtani. Ez azt jelenti, hogy

a kiberimmunis átjárót érő kibertámadások nagy része eredménytelen maradhat,

és nincs hatással annak fő funkcióira. Ezért aztán az átjárónak és a csatlakoztatott berendezésnek nincs szüksége további védelemre, például antivírus-szoftverre, eszközvezérlőre vagy adatdiódás megoldásokra.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!