Mindent a szelfiért

2019.03.10. 18:00

Árkategóriájában nagyon rendben van a Huawei Y mobil

A közösségi oldalak rajongói lebeghettek a gyártó szeme előtt az Y7 tervezésekor.

Fotó: Shutterstock

Az Y7-es, mint a belépő kategória legfiatalabb tagja a gyártó csúcskészülékeihez hasonlóan, okos-akkumulátor megoldásokkal és fejlett mesterséges intelligencia vezérelt kamerarendszerrel rendelkezik.

A Huawei főként a közösségi médiában aktív felhasználókra gondolhatott a hazai boltokba márciusban érkező mobillal, mivel látványos portréfotók és minőségi éjszakai felvételek is készíthetők vele.

Képességeiben a csúcskategóriás készülékekre emlékeztető, stílusos és mégis megfizethető az újdonság a 6,25 hüvelykes Huawei Dewdrop kijelzővel, 13 MP-es kamerával, két napos üzemidőt biztosító akkumulátorral, valamint nyolcmagos Qualcomm processzorral.

Csakis a szelfi mindenek előtt

A gyártó eddigi legkisebb notch-ában kapott helyet a 8 MP-es f/2.0 előlapi kamera, mely nem töri meg a teljes képernyős kialakítást. A készülék támogatja a gesztusvezérelt és mosolyfelismerő fényképezési módokat, melyek szelfikészítésnél lehetnek a felhasználók segítségére: a Selfie Toning 2.0 technológia a portréképek készítését támogatja.

Kamerarendszere háromfokozatú megvilágítási beállításokat kínál, hogy gyér fényviszonyok között is megfelelő portrékat exponálhasson.

A hátlapi, tartós kerámia borításban és fém alvázban kapott helyet a f/1.8 rekeszidejű 13 MP-es, illetve a 2MP-es f/2.4 rekeszidejű MI- támogatott kamerapár.

A Bokeh-effektusnak köszönhetően a felhasználó akár utólag is beállíthatja a háttér elmosottságának mértékét, hogy a készülék a lehető legjobban fókuszáljon a kép alanyára – akárcsak a digitális fényképezőgépek esetében.

Kötelező mutatvány a mesterséges intelligencia

A készülék mesterséges intelligencia által támogatott hátlapi kamerarendszere huszonkét különböző tárgyat és helyzetet ismer fel, kamerája ötven százalékkal több fényinformációt képes rögzíteni elődjeihez képest.

A HDR mód a készülék három, különböző expozícióval készített képét használja fel a végső, dinamikusabb kép elkészítéséhez. Egyik specialitása a hátulról megvilágított tárgyakról készített fotó – a digitális kombináció lehetővé teszi, hogy a kamera azokat a tárgyakat is részleteikben örökítse meg, melyek a kép sötétebb részein találhatók.

Megokosított akkumulátor adja a szuflát

Az Android O-alapú operációs rendszer, az EMUI 8.2 akkumulátorkímélő üzemmódja (Battery Saving Mode) a nagyobb energiahatékonyság érdekében bizonyos, háttérben futó szolgáltatásokat letilt a telefonon, ezzel biztosítva a kiegyensúlyozott, zavartalan készülékhasználatot.

Ezek a funkciók összhangban működnek a 4000mAh-s akkumulátorral, amely akár kétnapos üzemidőt biztosít általános, mindennapos használat mellett is. A készülék támogatja a gyorstöltést, valamint az 5V/2A töltést is. Az Y7 2019 akár 700 alkalom – két év használat – után is megőrzi teljesítményének 80 százalékát, és az akkumulátor továbbra is megbízható marad.

A 64 990 forintos mobil erejét Qualcomm Snapdragon 450 nyolcmagos processzor biztosítja. A 14nm-es CPU nyolc nagy hatékonyságú ARM Cortex-A53 magot tartalmaz, tárhelye micro SD kártyával 512 GB-ra is bővíthető.

Biztonság és gyors adatátvitelt ígér a gyártó

A készülék kétféle biometrikus azonosításra is képes. A Face Unlock 2.0 technológiának köszönhetően az okostelefon a másodperc töredéke alatt képes megbízhatóan azonosítani a tulajdonosa arcát.

Az ujjlenyomat-olvasó 4.0 funkció 0,37 másodperc alatt feloldja az okostelefon kijelzőjét. A leolvasó panel mindezek mellett fotók és videók készítésére, az ébresztőóra lekapcsolására és a hívások fogadására is alkalmas.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!