Első pillantásra

2020.09.22. 06:00

Akár telitalálat is lehet a Sony új okostelefonja

Meglehetősen vérszegényre, ám még a szokottnál is drágábbra sikeredett idén a prémium okostelefonok kínálata. Talán most a Sony élénkíti.

Forrás: Sony

Az Xperia 5 II a márka második 5G kompatibilis okostelefonja, amely megtartotta elődjének számos jó tulajdonságát, miközben a motorháztető alatt a gyártó sokat újított.

Maradt a Zeiss optikával ellátott háromlencsés kamera, melyet a tervezők kifejezetten az új Xperia 5 II-höz alakítottak ki.

Az új készülék tartalmazza a Sony Alpha kameráihoz kialakított technológiát és a Photography Pro funkciót is, melynek köszönhetően gyors és pontos AF/AE műveletek,

a professzionális filmkészítőkhöz hasonló paraméterek és színbeállítások és a CineAlta által kialakított Cinematography Pro funkció érhető el.

A ma már szinte kicsinek számító, valójában inkább kézben tartható méretűnek nevezhető készülék 21:9 arányú kijelzőt kapott.

Szerencsére nem irtották ki belőle a kiváló hangélményt biztosító, hagyományos a 3,5 mm-es jack csatlakozót és az elülső sztereó hangszórókat.

A Qualcomm Snapdragon 865 5G szerelésű kütyü kompakt és vékony; még bele is fér a felhasználók zsebébe. Ahogy az ma dukál, az eszköz 120Hz-s képfrissítési aránnyal bír, s a pontosabb játékélmény érdekében pedig 240Hz-s érintésérzékelési sebességgel működik.

A spontán, gyors fotózást valós idejű autofókusz (AF) támogatja: legyen szó akár gyors mozgást végző emberekről vagy állatokról, az autofókusz biztosítja, hogy az arc legkifejezőbb része legyen a kép középpontjában, még akkor is, ha az egyik szem takarásban van, vagy az adott személy gyorsan mozog.

Az Xperia 5 II folyamatos autofókusz funkciójának köszönhetően rögzíti a kihagyhatatlan pillanatokat, mely másodpercenként 60 AF/AE művelet elvégzésére képes, ez pedig másodpercenként 20 kép rögzítését lehetővé teszi precíz és pontos fókuszálással és optimalizált expozícióval.

A hármas lencsével felszerelt kamera három fókusztávolsággal rendelkezik: 16, 24 és 70mm-en rögzít tájakat és portrékat, valamint lehetővé teszi a távoli tárgyak felnagyítását is. A Zeiss optikát kifejezetten a készülékhez alakították ki, fényvisszaverődés csökkentő bevonattal.

Ezen az eszközön is elérhető a professzionális fényképészekkel közreműködésben kifejlesztett Photography Pro funkció, mely tükrözi az Alpha kamerákban elérhető kézi vezérlők sokszínűségét, többek között az ISO-t, a zársebességet és az EV indikátort, valamint az eszköz RAW támogatást is nyújt.

Ez a világ első 4K HDR 120fps okostelefonja, mely lassított mozgókép felvételét teszi lehetővé és 24 képkocka/másodperc sebességgel képes rögzíteni és lejátszani az akár ötszörösen lassított felvételt. Ezenkívül a készülék 21:9-es arányban rögzít 24/25/30/60 képkocka/másodperc sebességgel.

A legjobb játékélmény érdekében minden funkciót profi e-sportolók segítségével alakítottak ki.

A 21:9-es képarányú képernyő szélesebb, mint a hagyományos kijelzők, így sokkal több látszik az akcióból. Egy belső nézetű FPS játék esetén ez óriási előnnyel bír, hiszen a felhasználók sokkal előbb megláthatják ellenfeleiket, minthogy ők tudomást szereznének erről. A 120 Hz-es frissítési frekvencia által a zökkenőmentes játékmenet érdekében a játékban szereplő objektumok gyors és éles renderelése is biztosított. Az Xperia 5 II ezen felül a 240 Hz–es mozgási elmosódás csökkentésre és

elképesztő, másodpercenkénti 240-szeres képfrissítésre alkalmas az elmosódástól mentes működésért.

A PlayStation 4 Dualschock 4 vezeték nélküli vezérlő csatlakoztatásával még jobb a játék: az Xperia 5 II a 2020-as Call of Duty: Mobile világbajnokságának hivatalos okostelefonja.

A mindössze 68mm széles és 8mm mélységű telefon egykezes használatra szabva készült. Elég nagy kapacitású, 4000 mAh-s akkuval szerelték, mely akár fél óra alatt 50%-os töltöttségi szintet képes elérni.

Az Android 10 operációs rendszerrel szerelt mobil fekete, kék és szürke színekben kapható 333 ezer forintos áron.

Borítóképünkön az Xperia 5 II

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!