Mobilon, tévén, vezetéken

2019.07.18. 11:56

A Vodafone engedélyt kapott a UPC felvásárlására

Ma jóváhagyta az Európai Bizottság, hogy a Vodafone Csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

Budapest, 2012. október 1. A Vodafon Red szolgáltatását reklámozó szöveg mellett megy el egy résztvevõ a Vodafone Magyarország Zrt. budapesti sajtótájékoztatóján 2012. október 1-jén. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Az ügylet várhatóan július 31-re zárulhat le, amikor a Vodafone Magyarország és a UPC Magyarország megkezdi közös működését.

Közleményük szerint a Vodafone Magyarország és a UPC Magyarország a jövőben közösen bővíti majd gigabit képes szolgáltatásait, hozzájárulva ezáltal Magyarország fejlődéséhez. Az egyesült vállalat minden szegmensben képes lesz teljes körű konvergens szolgáltatások nyújtására, valamint gigabit képes vezetékes- és mobilhálózataiba történő befektései révén hozzájárul a digitális társadalom gyorsuló ütemű fejlődéséhez.

Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország elnök-vezérigazgatója így fogalmazott:

„Erős felelősségtudattal rendelkező vállalatként a UPC Magyarországgal való egyesülésünk célja, hogy még több magyar ember élvezhesse gigabit képes hálózatainkon keresztül magas minőségű, digitális szolgáltatásainkat. A továbbiakban is Magyarország megbízható partnere szeretnénk maradni, inspiráló újdonságokat és a szolgáltatások teljes skáláját kínálva lakossági és vállalati ügyfeleink számára. A növekedés során biztosítani fogjuk, hogy mindez fenntartható módon történjen. Teljes csapatom és jómagam is elkötelezettek vagyunk Magyarország nagyszerű digitális jövőjének építésében.”

A felvásárlással a Vodafone egyben Európa vezető konvergens szolgáltatójává fog válni, 116,3 millió mobil- és 22,1 millió televíziós ügyféllel, valamint egy olyan újgenerációs vezetékes hálózattal, amely összesen 122 millió otthont és vállalkozást ér el.

Borítókép: MTI /Máthé Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!