Szupergyors Net

2020.07.22. 15:52

A kormány kiemelt figyelmet fordít az infokommunikációra

Az infokommunikáció és a digitalizáció fejlesztésének része a Szupergyors Internet Program (SZIP) megvalósítása – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium digitalizációért felelős helyettes államtitkára.

Forrás: Shutterstock

Solymár Károly Balázs szerdán Újhartyánban beszélt azon a sajtótájékoztatón, amelyen a SZIP-program keretében újabb 18 ezer végpontot adtak át.

Közölte, hogy a kormány a Nemzeti Infokommunikációs Stratégia célkitűzéseként vállalta, hogy

idén minden háztartás számára elérhető legyen a legalább 30 Mbps sebességű interneteléréshez való hozzáférés lehetősége

és a háztartások legalább 50 százalékában 100 Mbps-os internet-hozzáférés álljon rendelkezésre.

Solymár Károly Balázs jelképesen elindítja a Szupergyors Internet Program keretében átadott regionális hálózatfejlesztést
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

A digitalizáció adta előnyöket mindenki számára elérhetővé kell tenni, hiszen a modern, fejlődő gazdaság alapja az infokommunikációs technológiák legszélesebb körű használata.

Az államtitkár szerint a digitalizációban Magyarország jól halad, amit mutat a részben júniusban megjelent 2020. évi Digital Economy and Society Index (DESI) is, amelynek a hálózatok fejlettségét jelző mutatójában Magyarország a 16. helyről a hetedikre ugrott egy év alatt.

Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára hangsúlyozta: a térségben élőknek kiemelten fontos, hogy a digitalizáció adta lehetőségeket ki tudják használni, ennek egyik módja a szélessávú infokommunikációs szolgáltatások elérése.

Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország Igazgatóságának alelnöke azt mondta, hogy a digitális térben való jelenlét a mindennapok szerves része, és

az elmúlt pár nehéz hónap is bizonyította, hogy mennyire fontosak a jó hálózatok, mekkora szerepe van a digitális eszközöknek a mindennapi életben.

Hozzátette, ez a tapasztalat is megerősítette a Vodafone-t abban, hogy növelje aktív szerepvállalását Magyarország digitális versenyképességének fejlesztésében, és emiatt döntött úgy a cég, hogy a SZIP keretében tett vállalása mellett további végpontokat is kiépít.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!