Eddig, mondta a királyi ház

2019.03.11. 07:20

A brit királyi családnak elege lett a közösségi médiából

Kiderült, az arisztokratikus hidegvérnek is van határa: a Kensington és a Buckingham palota hivatalos közleményben adta tudtul, hogy elfogyott a türelmük a trollokkal szemben.

A brit uralkodó család

Fotó: Dominic Lipinski/ AFP

Mint tapasztaljuk, a troll az internet azon ellenszenves fajtájához tartozik, melynek tagjai leginkább a billentyűzet mögött ülve engedik ki magukból a felgyülemlett indulatokat. A net születése óta kedvelt céltáblájuk minden híresség, a politika és a vallás – bár végül is bármilyen weboldalon meg tudnak telepedni, hogy elárasszák oda nem illő, provokatív, gyakran durva hozzászólásaikkal.

A névtelenség védelméből tüzelnek az angol királyi család tagjaira is.

Népszerű mondandójuk Katalin hercegné és Meghan Markle állítólagos ellentéte, Vilmos és Harry herceg megromlott viszonya.

És dőlnek a rasszista posztok Meghanra, Henrik sussexi herceg feleségére.

A színésznőből lett hercegi feleség pedig még házasságkötésekor felhagyott a posztolással minden közösségi médián: közlései csakis a palota hivatalos Twitter, Instagram és egyéb csatornáin jelennek meg.

Eddig úgy nézett ki,

egy Windsor nem reagál méltatlan megjegyzésekre.

Sem a királynő, sem a családja nem szokta észrevenni ezeket.

Most elegük lett, s – hol másutt, mint a közösségi médiában – közzétették közösségi irányelveiket.

Today we have published guidelines for interacting with The " target="_blank" rel="noopener">@RoyalFamily, @ClarenceHouse and Kensington Palace social media channels. Read in full here: https://t.co/1qdvEoDktd

— Kensington Palace (@KensingtonRoyal) " target="_blank" rel="noopener">2019. március 4.

A királyi család hivatalos oldalán közzétett szabályzat közli, hogy a kommentek nem tartalmazhatnak többé spammeket, sértő, megalázó és trágár jelzőket, megtévesztő és hamis információkat, fenyegetést, gyűlöletbeszédet, szexuális megjegyzéseket. Hogy tilos faj, nem, vallás, nemzetiség, hátrányosság, szexuális beállítottság és kor alapján bárkit megkülönböztetni.

A troll, és a trollkodás persze egyidős az internettel, kérdés, hogy bármilyen, akár fenséges irányelv is meg tudja-e akadályozni őket időtöltésükben.

Remélhetően talán meg.

S ha mégsem: a királyi poszt megígéri, a visszaélőket nem csak törlik az oldalaikról, hanem fenntartják maguknak a jogot, hogy megfékezésükért akár a bűnüldöző hatóságokhoz forduljanak.

Borítóképünkön a brit uralkodó család

Fotó: Dominic Lipinski / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!