Nagy segítség

2022.08.17. 17:06

Már 153 Mol-töltőállomáson van ingyenes kutyachip-leolvasó

Újabb Mol-töltőállomásokon található ingyenes kutyachip-leolvasó, így már 150-nél is több kúton tudják segíteni a kutyák és gazdáik egymásra találását.

Mikrochip-leolvasót tart egy kutyához egy dolgozó Debrecenben, a Mol Segner téri benzinkútján 2019. április 30-án. Jobbra Babos Tímea párosban kétszeres világbajnok teniszezõ.

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A folyamatosan bővülő rendszer segítségével évente 700-800 kutya jut vissza az otthonába – közölte a vállalat szerdán az MTI-vel. 

A Mol 2018-ban kezdte meg az együttműködést a Vigyél Haza Alapítvánnyal, és azóta egyre több benzinkútjára telepít chipleolvasót. 

Miután a kutyában lévő chipet leolvasták, a töltőállomás személyzete felhívja a Vigyél Haza Alapítvány állatorvos önkéntesét, aki az online adatbázisban ellenőrzi az állat gazdáinak adatait, majd felveszi vele a kapcsolatot. Amennyiben a megtalált kutyában nincs mikrochip, vagy azt nem regisztrálták a Magyar Állatorvosi Kamara kisállat-nyilvántartó rendszerében, értesítik a legközelebbi menhelyet és állatvédő szervezetet, amelyek intézkednek az állat biztonságba helyezéséről és új gazdához kerüléséről.

A chipolvasóval felszerelt töltőállomásokat jellegzetes matrica jelöli, a kutak listája pedig megtalálható a Mol töltőállomás-keresőjén, a MOL Move applikációban és a Vigyél Haza Alapítvány kutyakereső alkalmazásában is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!