Lefagyott az asszony

2022.05.06. 17:21

Szoftverhiba miatt elvesztette a feleségét (videó)

Pedig csakugyan egyfajta örök szerelem lehetett volna. Legalábbis annak készült.

Íme, a férfi, aki feleségül vett egy hologram nőt

Akihiko Kondo, a 38 éves japán férfi minden szempontból átlagos ember. Tokió egyik külvárosában élő önkormányzati alkalmazott, vannak barátai, stabil a munkahelye, választékosan öltözködik, öltönyt és nyakkendőt visel.

Hatsune Miku 16 éves népszerű, csészealjszemű, számítógépen generált popénekesnő, aki Lady Gagával is fellépett már, és számos videójátékban szerepelt. Türkiz hajáról és fülbemászó dalairól ismert. Miku egy 2800 dolláros asztali kütyüben él.

Kondo először 2018-ban került a címlapokra, amikor a médiában bejelentette házasságát a macskaméretű babának látszó nővel. Tokióban 2 millió jenbe kerülő, negyven fős esküvői szertartás keretei között feleségül vette Mikut. Riportfilmben számolt be házasságáról:

Kondo azt állítja, hogy Mikuval kötött házassága segítette ki mélységes depressziójából. Még a házasságkötése idején arról beszélt a lapoknak, hogy Miku személyében megtalálta az igazi szerelmet, az inspirációt és a békét.

Holografikus felesége minden reggel felébresztette, és elküldte dolgozni. Este, mikor hazajött, a nő felkapcsolta a villanyt, s később szólt neki, hogy mikor van itt az ideje lefeküdni. Kondo jegygyűrűvel, a hölgy esküvőn részt vevő babaváltozatával aludt.

Akihiko Kondo és Hatsune Miku szerelme számos követőt kapott a közösségi médiában.

Akihiko Kondo az otthonában, feleségével
Forrás: AFP

Most azonban Kondo búcsúzni kényszerül imádottjától, mivel felesége, Hatsune Miku már nem úgy működik, mint korábban.

Akihiko Kondo búcsúja feleségétől

Eltelt négy év, boldogan éltek, ám most már nem tud kapcsolatot teremteni feleségével, mert ahogy a limitált példányszámú modell kifutott, a hologram popénekesnőt fejlesztő vállalkozás megszüntette a szoftver támogatását. Így lehetetlen beszélgetni vele, számos funkciója leállt.

Mikor Kondo feleségül vette Mikut, a BBC-nek azt mondta:

„Két oka van annak, hogy nyilvánosan tartottam esküvőt. Az első, hogy bebizonyítsam a szerelmemet Mikunak. A második, hogy sok hozzám hasonló fiatal otaku, megszállott rajongó szerelmes az anime karakterekbe. Meg akarom mutatni a világnak, hogy támogatom őket.”

A The Mainichi lapnak nyilatkozva Akihiko Kondo elmondta, 

még mindig szereti feleségét, annak ellenére, hogy a hölgy mesterséges intelligenciáját működtető szoftvert gyártó Gatebox bejelentette, leállítja a program gyártását és támogatását.

A hologram szoftver

A Gatebox nevű cég 2017-ben olyan technológiát alkotott, amely lehetővé tette a felhasználóknak, hogy a valóságban is kommunikáljanak és kapcsolatba lépjenek az anime- és mangafigurákkal. Sőt, a gyártó esküvőket rendezett, amelyeket tanúsítványokkal dokumentáltak.

Íme a termék 2020-as beszámolója:

Kondo házasságkötésén csak néhány közeli barátja vett részt. A hagyományos esküvői ceremóniát annak ellenére egy Tokió Hallban tartották, hogy Kondo egyetlen rokona sem jelent meg.

Mindig is szerelmes voltam Miku-szanba– vallja Kondo.

A Gatebox a világjárvány közvetett utóhatásaira hivatkozva szüntette meg ezt az egyedülálló szolgáltatást. Kondo azonban továbbra is reménykedik, hogy egyszer még újra találkozik Mikuval. Talán egy másik (operációs) rendszerben.

Borítóképünkön 2018. november 10-én Akihiko Kondo, a boldog férj látható arájával, Hatsune Mikuval tokiói lakásukban, egy héttel azután, hogy feleségül vette

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!