43 milliárd dollár

2022.04.14. 14:16

Nem vacakol: Elon Musk megvenné a Twittert, úgy, ahogy van

Már világos(nak tűnik), hogy miért nem ült be a világ leggazdagabb embere hétfőn a Twitter igazgatótanácsi székébe. Mert akkor nem tudta volna megvenni az egészet.

Stílusosan, a Twitteren jelentette be a vagány multimilliárdos, hogy ajánlatot tett a Twitter egészének megvásárlására. Musk nem aprózza el, 43 milliárd dollárt, azaz mintegy 14 150 milliárd forintot kínál a közösségi oldalért,
amit nem mellesleg teleírkál és kritizál.
A hír sokkolta a piacokat, mert a részvényenként 54,20 dolláros ár teljes egészében készpénzes ajánlat lenne.

„Azért fektettem be a Twitterbe, mert hiszem, hogy világszerte a szólásszabadság platformja lehet, és úgy gondolom, hogy a szólásszabadság a működő demokrácia társadalmi szükségszerűsége” – írta Elon Musk Bret Taylornak, a Twitter igazgatótanácsának elnökének (és a Salesforce társ-vezérigazgatójának) küldött e-mailben.

„A befektetésem óta azonban mostanra rájöttem, hogy a vállalat a jelenlegi formájában nem fog sem virágozni, sem szolgálni ezt a társadalmi kötelezettséget. A Twittert magáncégként kell átalakítani.”

„Ennek eredményeképpen felajánlom, hogy megvásárolom a Twitter 100%-át részvényenként 54,20 dollárért készpénzben, ami 54%-os prémiumot jelent a Twitterbe történő megelőző napi befektetésemhez képest, és 38%-os prémiumot a befektetésem nyilvános bejelentése előtti naphoz képest. Az ajánlatom a legjobb és utolsó ajánlatom, és ha nem fogadják el, újra kell gondolnom a részvényesi pozíciómat.”

Eddig is rengeteg találgatás látott napvilágot Musk következő lépésével kapcsolatban, egy darabig sokan azt gondolták, hogy a milliárdos úgynevezett ellenséges felvásárlásba kezd, miután lemondott az igazgatósági székről.

Musk jelenleg a világ leggazdagabb embere, vagyona a Forbes szerint jelenleg 273,6 milliárd dollárra rúg.

A Twitter egyelőre nem reagált nyilvánosan a felvásárlási ajánlatra.

Borítóképünkön Elon Musk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!