Gartner jelentés

2022.04.19. 10:01

Erősen visszaestek világszerte a PC-eladások

A Gartner amerikai elemző cég előzetes adatai szerint az első negyedévben a személyi számítógépek (PC-k) globális eladása 6,8 százalékkal 77,9 millióra csökkent éves összevetésben.

A visszaesést nagyrészt a Chromebook laptopok iránti kereslet csökkenése okozta, miután 2020-ban és 2021 elején meredeken emelkedtek az eladások amiatt, hogy ilyen eszközöket szereztek be az amerikai iskolák. A Chromebookok nélkül a globális PC-piac 3,9 százalékkal nőtt az első negyedévben.
  
A világ három vezető PC-gyártójának sorrendje nem változott:
az első helyet továbbra is a kínai Lenovo foglalja el 23,8 százalékos piaci részesedéssel, a másodikat pedig az amerikai HP. 20,4 százalékos részesedéssel annak ellenére, hogy a két cégnek jelentősebben visszaesett az értékesítése. A harmadik helyen 17,7 százalékos piaci részesedéssel továbbra is a Dell áll, amely épp ellenkezőleg, növelte az eladásait.
   
Megtartotta negyedik helyét az Apple 9 százalékos piaci részesedéssel, míg a tajvani ASUS az ötödik helyre jött fel a hatodikról, 7,2 százalékos piaci részesedéssel.

Borítóképünkön Dell termékek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!