Ami kell

2022.03.09. 14:36

Itt az idei olcsó iPhone, az SE 5G

Ez egy igazán kicsi, zsebre vágható mobil, ami a külseje alapján akár 2017-ből is érkezhetne.

Az SE 5G a maga klasszikus formájával kissé a „múltat” idézi, de megkapta az A15-ös processzort, s az elődjénél alig magasabb árcédulát – rajongói szerint a puszta létezésével megkérdőjelezi az ezerdolláros, méregdrága csúcskészülékek egész koncepcióját.

A mérete, a vaskos keret és a 4,7 hüvelykes képernyő tényleg mintha egyenesen 2017-ből származna. A kamerákat sem vitték túlzásba, hátlapján egyetlen 12 megapixeles f/1,8-as kukucskál,  de az újabb processzornak köszönhetően a szoftvere fejlődött, így a fotózás terén is némi fejlődésre számíthatunk. A Deep Fusion és a HDR 4 mostantól a nagy kontrasztú jelenetek jobb kezelését és a zajcsökkentést ígéri – mindkettő megtalálható az iPhone 13-ban is.

 

Az Apple szerint az A15-ös lapkakészlet segít javítani az akkumulátor üzemidejét is – ami nem tartozott az előző SE erősségei közé –, állítólag a telefon nagyobb akkumulátort kapott. A titkolózó Apple azt ígéri, hogy az új telefon akár 15 órán át bírja a videólejátszást, 10 órán át a streaming videólejátszást, és 50 órán át a hanglejátszást. Ezek mind jobb értékek az előző generációs SE-hez képest.

 

Megjegyzendő, hogy a The Verge a bemutató előtt készített egy képernyőfotót egy azóta eltávolított Apple technikai specifikációs oldalról és azon bizony még kevésbé jó számok – 13 órányi videólejátszás, 8 órányi streaming és 40 órányi hanglejátszás szerepelt.

 

A legújabb iPhone SE megtartja az IP67-es vízállósági besorolást, és továbbra Touch ID érzékelőt kínál a biometrikus feloldáshoz. Az Apple a telefon előlapjának és hátlapjának üvegét a „legkeményebb üvegnek” nevezi. A Qi vezeték nélküli töltés továbbra is támogatott, bár nem rendelkezik MagSafe funkcióval.

Az SE éjfekete, csillagfény és RED színben érkezik (utóbbi megvásárlásával hozzájárulunk  a Global Found COVID-19 elleni küzdelemhez).

 

A 64GB-os 194 ezer 990, a 128GB-os 214 ezer 990, a 256 GB-os pedig 254 ezer 990 forintba kerül. A készülékek március 11-től előrendelhetők, 18-tól kaphatóak.

 

Borítóképünkön Tim Cook a bemutatón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!