Digitális kiállítás

2022.01.04. 08:25

Egy nappal lerövidítették a CES 2022-t

Számos nagy kiállító mondta le az elmúlt két hétben a személyes jelenlétet.

Nem állhat a Consumer Electronics Show megrendezésének útjába a koronavírus. A tavalyi digitális kiállítást követően a héten klasszikus formában fogja megszervezni a Consumer Technology Association, bár az elmúlt két hétben többek közt az Amazon, az AMD, a BMW, a GM, a Google, az Intel, a Meta (Facebook), a Microsoft, továbbá a T-Mobile is lemondták a személyes jelenlétüket, plusz az amerikai techmédia jó néhány prominens képviselője sem küld riportereket a helyszínre – írja az Origo.

A békeidőkben olyan tízezer látogatót vonzó CES ettől független biztosan nem kong majd az ürességtől, a szervezők szerint 2200-nál is több kiállító döntött a személyes jelenlét mellett, csak az elmúlt két hétben 143 cég jelentkezett be az üresen maradt standokért.

A tömegrendezvényen természetesen biztonsági protokollok vannak érvényben, többek közt kötelező a maszkviselés, csak oltott látogatók mehetnek be. Emellett a szervezők kérik a résztvevőket, hogy 24 órával a szerdai kezdés előtt végeztessenek magukon tesztet, továbbá ingyen osztogatott gyorstesztekkel próbálják segíteni a beteg látogatók kiszűrését.

Ettől függetlenül a szervezők most hajlottak némi kompromisszumra, az eredetileg tervezett január 5–8. helyett január 5–7. között lesz a kiállítás, az utolsó pillanatban egy nappal lerövidítették.

Borítókép: Virtuális szemüveget tesztel egy látogató a RealMax standján a Nemzetközi Szórakoztatóelektronikai Kiállításon (CES) Las Vegasban 2020. január 7-én. Fotó: MTI/EPA/Etienne Laurent

Címkék#CES#Origo

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!