Bárki jelentkezhet!

2021.11.04. 15:22

Idén is megrendezik a világ legnagyobb mobilfotós versenyét

A Huawei NEXT-IMAGE Awards kategóriájának győztesei akár 10.000 dollárt nyerhetnek.

Forrás: Shutterstock

Idén is megrendezik a világ legnagyobb mobilfotós versenyét. A Huawei NEXT-IMAGE Awards-ra 2017-es indulása óta több mint 2 millió nevezés érkezett.

2018-ban egy magyar pályázó, Pávó Réka „Art & Leukemia” című alkotásával nyerte el a verseny nagydíját.

A beérkezett képeket szakértői zsűri bírálja el: az ítészekhez idén a kanadai extrémsportfotós, Reuben Krabbe, Karen Smith, az Egyesült Királyság neves művészeti kritikusa, Olivier Chiabodo francia rádió- és tévéproducer is csatlakozik. Szintén a zsűrit erősíti a Pulitzer-díjas fotós és a Shanghai Photography Center alapítója, Liu Heung Shing, valamint a NEXT-IMAGE Awards 2020 egyik fődíjasa, Lin Haiyin. A legjobb képekről emellett a BNU Újságírói és Kommunikációs Iskola professzora, Yu Guoming és a HUAWEI Consumer Business Group fogyasztói stratégiai marketing osztályának alelnöke, Li Changzhu dönt.

10 kategóriában lehet nevezni

A Huawei arra ösztönzi a pályázókat, hogy több kategóriában is nevezzenek, és fedezzenek fel különböző nézőpontokat, beállításokat és fényviszonyokat, valamint az élet sokszínűségét és szépségét. A NEXT-IMAGE Awards 2021 tíz különálló témában várja az alkotásokat.

A „Portré” témakörben a legjobb arcképekkel lehet pályázni. Az egyszínű „Monokróm” kategória alkotásai nélkülözik a színeket, ezzel segítve koncentrálni a témára, a textúrákra, a formákra, a mintákra és a kompozícióra. A Huawei okostelefonok híresek élettel teli fényképek készítéséről. A „Szín” kategória pont ilyen alkotásokat vár. A „Pillanatkép” kategória lehetővé teszi, hogy a felhasználók elcsípjék a pillanatot, és megörökítsenek meghatározó mozzanatokat és jeleneteket.

A mesterséges intelligenciának köszönhetően a Huawei okostelefonok vaku nélkül is hihetetlen éjszakai képeket rögzítenek, kihasználva a sötétség kreatív erejét. Az „Éjszaka” alkotni hív. A „Teleobjektív” kategóriába olyan pályaműveket várnak, amiben nagy hangsúlyt kapnak a fontos részletek és a nagyított felvételek tisztasága. Míg a „Szuper széles látószög” módban készült képekkel a lehető legközelebb kerülhetnek a témához anélkül, hogy a háttérben lévő fontos elemeket kizárnák. A „Szupermakró” módban – akárcsak az életben – az apró részletek a legfontosabbak.

A korábbi versenyekhez hasonlóan idén is lehet videóval nevezni a megmérettetésre. A „Story Creator” (Történetalkotó) kiírásra olyan, legfeljebb 15 perces mobilfelvétellel lehet nevezni, mely kifejezi a pályázó kreativitását. Eltérően a többi kategóriától, amelybe csak egyetlen fényképpel lehet nevezni, a „Storyteller”-ben (Történetmesélő) egy fotósorozattal (3-9 fotó) lehet kifejezni az érzéseket, elmesélni történetet, vagy bemutatni a változásokat.

Díjak és nyeremények

A Huawei NEXT-IMAGE Awards 2021 díja az alkotás szabadságára ösztönzi a mobilfotózás szerelmeseit. Egy jól elkapott pillanattal a felhasználók HUAWEI Watch 3 okosórát és akár 10 000 dollár értékű pénzjutalmat nyerhetnek.

A legjobb három fotós „Az év fotósa” cím mellett 10.000 dollárt, valamint elektronikus oklevelet nyer, a 27 kategória győztes 1000 dollárral lesz gazdagabb.

További 30 nyertes az oklevél mellett HUAWEI Watch 3 okosórát kap ajándékba.

Együtt lenni öröm

A verseny idei szlogenje, a „Better Together” a sok hónapos bezártság utáni találkozások örömére, a társadalmi együttlét fontosságára utal. Erre mutatott rá a Huawei és az IPSOS 10 európai országban nemrég végzett online felmérése is, mely szerint a magyarok több mint fele úgy érzi, mindenképpen változtatna a pandémia és a korlátozások mentális és fizikai állapotukra gyakorolt negatív hatásain.

A legtöbbek szerint a barátokkal és családdal töltött idő segíthet a mentális egyensúlyuk helyreállításában. Minden negyedik honfitársunk pedig úgy véli, a sport és fitnesztevékenységet támogató okosórák és okoskarkötők – mint a NEXT-IMAGE versenyen is megnyerhető HUAWEI Watch GT3 is – segíthetnek az egészségük mindkét aspektusának javításában.

Nevezés a Community-n keresztül

A NEXT-IMAGE versenyre nevezni legegyszerűbben a Huawei Community oldalán keresztül ide kattintva.

Az alkotások feltöltésének végső időpontja: 2021. november 30.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában