Határokon túl

2021.08.02. 12:10

Mesterséges intelligencia elemzi érzelmeinket az olimpia alatt

A Union of Emotions nevezetű szolgáltatás mesterséges intelligenciát alkalmaz annak vizualizálására, hogy miként buzdítják egymást az emberek a nemzeti határokon keresztül.

Forrás: Shutterstock

A japán I'mbesideyou még július 23-án elindította a „Union of Emotions (Érzelmek Uniója) szolgáltatást”. Ez az első alkalom, hogy

érzelemelemző mesterséges intelligenciára (AI) támaszkodva vizualizálják, milyen érzelmeket vált ki, amikor az emberek bátorítják egymást.

Húszezernél is több buzdító üzenetet küldtek több mint 14 ország mintegy 79 városából szerte a világról, és ezen üzenetek által kiváltott érzelmek látványa a közösségi oldalakon számos embert hatott meg.

A szolgáltatás a tervek szerint augusztus 8-ig, a nemzetközi sportesemény záróünnepségének időpontjáig áll majd rendelkezésre.

A világ különböző országaiból küldött buzdító üzeneteket

egy földgömbön ábrázolja az I'mbesideyou érzelemelemző technológiája.

Abban a reményben indították el ezt a szolgáltatást, hogy a világ különböző tájain élő emberek azáltal, hogy a sportolók erőfeszítéseit támogató, nemzeti határokon átívelő, inspiráló üzeneteket küldenek, át tudják érezni, hogy kapcsolatban állnak embertársaikkal és ők maguk is részét képezik a bolygón élő emberiségnek.

A buzdítások közt nem csak egy adott ország lakosai által a saját versenyzőiknek küldött üzenetek szerepeltek: sokan voltak, akik más országok sportolóit is bátorították.

Az Érzelmek Uniója az I'mbesideyou érzelemfelismerő technológiájának használatával segíti az embereket szerte a világon az egymáshoz való érzelmi kapcsolódásban azáltal, hogy rögzít és közzétesz videókat és fényképeket a sportolókat buzdító emberekről.

A szolgáltatás teljes mértékben díjmentes és nem tartalmaz hirdetéseket: célja kizárólag az, hogy ösztönözést adjon a fizikailag jelen lévő nézők hiányában versenyző sportolóknak.

Azoknak, akik nem szeretnének fényképet vagy videót készíteni magukról, a szolgáltatás elindítása óta egy új gombot adtak hozzá a virtuális kezelőfelülethez, amelynek segítségével mindössze egyetlen kattintással küldhetnek buzdítást a sportolóknak.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!