Odyssey sorozat

2021.07.13. 09:30

Új gaming monitorok a játékosoknak

A Samsung idei Odyssey készülékei már Magyaroszágon is elérhetők.

Forrás: Samsung

Fotó: lks_

A hobbijátékosoktól a profi gamerekig szinte mindenki megtalálhatja köztük a számára megfelelő megoldást.

Az ívelt monitorokból álló sorozat 2020-as indulása óta a Samsung már számos különböző Odyssey modellt kínál, köztük 24- és 28 colos sík kialakítású monitorokat is. Az Odyssey monitorok egyedi megoldásaival a gamerek eddig nem látott színhűséget érhetnek el, valamint tovább javíthatják a pontosságukat és a reakcióidejüket PC-s vagy konzolos környezetben egyaránt.

A gaming iparág szárnyal, az Odyssey pedig rövid idő alatt a játékosok egyik kedvence lett.

Odyssey G7 28’ (G70A modell)

Az Odyssey G7 egyszerre képes lenyűgöző látványt és következő generációs teljesítményt nyújtani. Az UHD felbontású panel 178 fokos betekintési szögének köszönhetően és a HDR400 technológia segítségével a G7 pontos színeket és kontrasztos képet jelenít meg, amelyen a feketék mélyebbek, a fehérek pedig fényesebbek, így a teljes kép élettel telibb.

A 4K mellett az iparági szinten is kiemelkedő 144 Hz frissítési ráta, az egyedülálló 1 ms válaszidő és az NVIDIA G-SYNC kompatibilitás és az AMD FreeSync Premium Pro támogatás biztosítják a lenyűgöző látványt. A HDMI 2.1 kompatibilitásnak köszönhetően a maximális felbontás és a frissítési ráta nem csak PC-n, hanem az újgenerációs konzolokon is elérhető, akár 4K és 120 Hz mellett is.

Odyssey G5 27” (G50A modell)

Az Odyssey G5-öt azoknak fejlesztették, akik többet akarnak. Ez az első Odyssey monitor QHD felbontású és 165 Hz-es frissítési rátájú panellel, amely 1 ms válaszidőt és a lenyűgöző megjelenítéshez szükséges HDR10-et is kínál. A G-SYNC Compatible és az AMD FreeSync Premium támogatásával a monitor akadozásmentes képet biztosít. Az állítható magasságú állvánnyal a játékosok dönthetik, forgathatják és elfordíthatják a monitort.

Odyssey G3 27” és 24” (G30A modell)

Az Odyssey G3 ideális az elérhető megoldást kereső gamereknek. A gyors, 144 Hz-es frissítési rátával és 1 ms (MPRT) válaszidővel a képpontok szinte azonnal képesek változni és megjeleníteni a mozgást. Az AMD FreeSync Premium biztosítja a játékok zavartalan működését, lehetővé téve a játékosok számára, hogy úgy láthassák a legizgalmasabb jeleneteket, ahogy az alkotók megálmodták.

Állítható magasságú állvánnyal rendelkezik, amely biztosítja, hogy a játékosok végig teljes kényelemben élvezhessék az újabb és újabb meccseket.

A Samsung G70A és G50A Odyssey gaming monitorok számos multitasking funkciót is tartalmaznak, amelyekkel a felhasználók a lehető legtöbbet hozhatják ki minden interakcióból, legyen szó játékról, vagy éppen tartalomkészítéséről. Mindegyik monitor több képernyőkezelő eszközzel rendelkezik a multitasking feladatokhoz. A felhasználók könnyedén játszhatnak, nézhetnek műsorokat és cseveghetnek egyszerre a PBP funkciónak köszönhetően, vagy létrehozhatnak egy virtuális második képernyőt a PIP funkció segítségével, amely rugalmasan testreszabható.

Az Easy Setting Box segítségével a játékosok kényelmesen kezelhetnek több képernyőt egy monitoron, optimalizált ablakkiosztással a jobb multitasking lehetőségek érdekében, így a játékosoknak már nem kell választaniuk a kedvenc streamerük követése és a saját játékuk között.

Az Auto Source Switch+ segítségével a játékosok elérhetik a tartalmakat anélkül, hogy több bemenetet is át kellene nézniük. A felhasználók könnyen bekapcsolhatják a PC-t vagy a konzolt a monitor segítségével, így az azonnal felismeri és átvált az aktív bemenetre.

Hazánkban a 24 colos G3 monitor 73.400 forintos, a 27 colos G3 91.700 forintos, a 27 colos G5 189.900 forintos, a 28 colos G7 modell pedig 259.900 forintos áron érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!