Még kikapcsolva is

2020.11.03. 12:15

A Samsung új szolgáltatásával gyorsan megtalálhatók a mobilok

A gyártó bemutatta legújabb SmartThings szolgáltatását, amelynek segítségével a felhasználók gyorsan megtalálhatják Galaxy eszközeiket.

Forrás: Shutterstock

A SmartThings Find világszerte elérhető az Android 8, vagy ennél újabb operációs rendszert futtató készülékeken, több mint 6 millió felhasználó pedig már a megjelenés előtt kipróbálhatta a rendszert. Az új funkció a Bluetooth Low Energy (BLE) és az ultra szélessávú (UWB) technológiáknak köszönhetően képes megtalálni a Galaxy okostelefonokat, tableteket, okosórákat és fülhallgatókat.

Immár nem kell aggódniuk a felhasználóknak az elkeveredett Galaxy készülékeik miatt. A térképek és a készülékhez irányító jelzések megjelenítéséhez alkalmazott AR technológiának köszönhetően

a SmartThings Find egyszerű vizuális megoldás, amellyel könnyen megtalálhatók az elhagyott eszközök.

Az új szolgáltatás csak egy az UWB technológia által biztosított innovatív lehetőségek közül, amelyeket a Samsung elhoz a felhasználók számára.

Azonnal megtalálható eszközök

A gyors regisztráció befejezése után a SmartThings felhasználói könnyedén megtalálhatják Galaxy készülékeiket – az okostelefonoktól, a táblagépektől és az okosóráktól kezdve egészen a fülhallgatókig.

A kanapé mögé ejtett Galaxy Note20 Ultra telefonok, az elkeveredett Galaxy Buds Live fülhallgatók, vagy a túlzottan biztonságos helyre elpakolt Galaxy Watch3 órák is megtalálhatók a könnyen használható SmartThings Find szolgáltatással, így egyre több Galaxy eszköz maradhat biztonságban.

Az offline még nem jelenti azt, hogy eltűnt

A SmartThings Find szolgáltatással

a hiányzó eszközök akkor is megkereshetők, ha offline állapotban vannak.

A SmartThings felhasználók saját Galaxy okostelefonjukkal vagy táblagépükkel segíthetnek biztonságosan megtalálni mások elveszett eszközeit. Miután egy eszköz 30 percig offline állapotban volt, BLE jelet generál, amelyet a közelben lévő okostelefonok és tabletek bármelyike képes fogadni.

Az elveszettként bejelentett készülékek megjelennek a SmartThings Find szolgáltatásban, így a közeli Galaxy okoseszközök, amelyeknél engedélyezték a csatlakozást, jelentik a SmartThings szervernek az eltűnt készülék helyzetét, ez pedig értesítést küld a tulajdonosnak. A SmartThings Find felhasználói adatait titkosított és védett formában dolgozza fel a szerver, így biztosítva, hogy az eszköz helyét a tulajdonosán kívül senki ne ismerhesse meg.

Sosem volt még ennyire egyszerű megtalálni a Galaxy készülékeket

A beépített térképes navigációnak és a hangjelzés funkciónak köszönhetően szinte gyerekjáték megtalálni az elveszett eszközöket. Okostelefonon vagy tableten a SmartThings Find alkalmazás megnyitása után az applikációban kiválasztható az elveszett eszköz.

A keresett okostelefon pontos helye ezután megjelenik a térképen. Ahogy a felhasználók az eltűnt eszköz közelébe érnek, kiválaszthatják a hangjelzés funkciót, vagy a kiterjesztett valóság alapú Közeli Keresés lehetőséget. Ez színes grafikával segíti a keresést, amely annál erősebben jelenik meg, minél közelebb van az elveszett eszköz.

A SmartThings alkalmazás legújabb frissítése már Magyarországon is elérhető, az Android 8, vagy annál újabb operációs rendszert használó Galaxy okostelefonon és tableten. A SmartThings Find a frissítés után az alkalmazáson belül, a nyitóoldal alján található ikonra kattintva érhető el.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában