Nagyberuházás

2020.08.22. 06:00

Az eMag logisztikai központot épít Romániában

Az internetes kereskedőcég 90 millió eurós beruházással új logisztikai központot épít Bukarest vonzáskörzetében.

Forrás: Shutterstock

A 130 ezer négyzetméter hasznos területű létesítményt augusztusban kezdik építeni és jövő év szeptemberében fejezik be. A tervek szerint 2022 júliusától fog működni teljes kapacitással.

A logisztikai központban telepítendő korszerű technológia négyszer nagyobb termelékenységet tesz lehetővé, a megrendelt termékek kézbesítési ideje így csökken.

A technológia azt is lehetővé teszi, hogy az egy személy által leadott több rendelés egyetlen csomagba kerüljön,

ami csökkenti a csomagolóanyag szükségletet. Emellett a logisztikai központ nagy tároló kapacitása lehetőséget ad a termékskála bővítésére, így a jövőben több ruhaneműt, továbbá élelmiszereket és italokat is árulni fognak.

Tudor Manea, az eMag vezérigazgatója elmondta, hogy a fejlesztés nagy lépést jelent a következő évtized nagy változásai felé, amikor a lakosság jelentős aránya az online kereskedelmet veszi majd igénybe, a vállalkozások digitalizálása pedig felgyorsul.

A 2001-ben alapított román vállalat a régió vezető internetes kereskedője, jelenleg

négy országban folytatja tevékenységét: Romániában, Magyarországon, Bulgáriában és Lengyelországban.

A magyarországi piacra 2013-ban léptek be. Az eMag tagja a dél-afrikai székhelyű Naspers multinacionális befektető csoportnak.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!