Magyarul is

2020.06.15. 15:16

Szépségtanácsokat ad egy szelfi alapján a mesterséges intelligencia

Tükröm-tükröm, mondd meg nékem, ki a legszebb a vidéken? A Grimm testvérek megirigyelhetnék a rendkívül részletező választ.

Forrás: Shutterstock

A tavaly bemutatott „Határtalan szépség” egyik fejlesztése, a Vichy SkinConsult felismeri az öregedés jeleit és személyre szabott bőrápolási tanácsokkal látja el a felhasználókat.

A L’Oréal tavaly egy világkonferencián mutatta be hangvezérelt, mesterséges intelligenciával (AI) és kiterjesztett valósággal (AR) működő technológiai fejlesztéseit.

A 15 éves bőrgyógyászati szaktudást kiterjesztett valósággal és mesterséges intelligencia technológiákkal ötvözve, a Vichy laboratóriumai kifejlesztették a SkinConsult appot, amely

segít a nőknek megérteni bőrük öregedését.

Az ide kattintva elérhető szolgáltatást összehasonlító algoritmus működteti, amely az arcvonásokat 10 000 osztályozott képből álló adatbank képeihez hasonlítja.

Egy szelfi alapján az online konzultáció képes felismerni és osztályozni az öregedés 7 jelét,

a mély ráncok láthatóságát, a kisebb ráncokat, a szemek alatti ráncokat, a pórusok láthatóságát, a feszességhiányt, a pigmentfoltok intenzitását és a ragyogás hiányát.

Az értékelés megállapítja a bőr erősségeit és a prioritásokat a testreszabott bőrápolási javaslatért, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók jobban tudjanak a bőrük öregedési folyamata ellenében hatni.

Az alkalmazás néhány másodperc alatt felismeri a felhasználó bőrének erősségeit, tehát a legkevésbé kimutatható öregedési jeleket, valamint beazonosít két prioritást, amelyek a legjelentősebbek a hét közül és ezekre összpontosít az ajánlott bőrápolási rutinban.

Az utóbbi évtized kutatómunkája lehetővé tette

a legnagyobb bőröregedési adatbázis létrehozását: a bőröregedési atlaszét.

Az atlasz követi a bőröregedés jeleinek alakulását – a nazolabiális ráncoktól kezdve a homlokráncokon, a sötét foltok intenzitásán és sűrűségén át, a feszesség hiányáig és a szemhéj megereszkedéséig – minden bőrtípusra. Az atlaszt manapság világszerte bőrgyógyászati referenciaanyagnak tekintik a bőröregedés előrehaladottságának felmérésére és jövőbeli alakulásának előrejelzésére.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!