Már megint

2020.03.07. 18:00

Csak ezt ne: még egy hajtogatós telefon aranyáron

Ráadásul ezzel a készülékkel, a Surface Duo-val akar a Microsoft visszatérni a mobilpiacra.

Forrás: Shutterstock

Visszafojtott lélegzettel várják a rajongók a Microsoft idén karácsonyra ígért Surface Duo hajtogatható okostelefonját. Az ünnepekig lett volna idő beleélni magukat, hogy már megint egy, az átlag prémiumtelefon árának kétszeresén árult telefont fognak látni a kirakatban, de az Windows Central friss információja szerint a Microsoftnál a dolog nagyon sürgős lett, s már nyáron kézbe tudják venni az androidos készüléket.

Aminek akár örülni is lehetne, de a fáma szerint a Microsoft

komoly kompromisszumok árán akarja piacra dobni az új csodát.

Három lehangoló fejleményről lehet hallani: egyrészt, hogy a Surface Duo az év Snapdragon 865-ös chipje helyett be kell majd érje a tavalyi 855-össel, s hogy nem jut bele 5G, a belső tárhely pedig a kismadarak csiripelése csupán szerint 64GB lesz.

Természetesen lehet élni ezek nélkül, csak abban a minden bizonnyal prémium fölötti árkategóriában, amiben a Surface Duo indulni fog, igazán elvárható lenne, hogy ne tavalyi megoldásokkal kelljen a vevőknek beérniük.

Ráadásul ez nem az a főnixmadárként való újjászületés, amire számítani lehetett volna, mikor két évvel az utolsó okostelefonjuk után, látszólag teljesen eltemetve a mobilos üzletágat, mégis újraindulnak.

Nem is túl eredeti, nem is olcsó.

Aztán persze lehet, hogy a gyártó a koronavírus okozta kínai beszállítói nehézségek miatt halasztani lesz kénytelen, s a későbbi megjelenés netán elhozza mindazt, amit 2020-ban joggal várunk el: a több kamerát, a vékony készüléktestet, a legújabb processzort és az 5G-t, ami az év ígérete.

A hajtogathatós okostelefon egyes példányai már a millió forintos határt súrolják.

Igaz, a Microsoft egyszerűbb, a cég szerint „forradalmian új” zsanérról beszél. Vagyis a Surface valójában két kijelzőből áll, így tehát két 5,6 hüvelykes átmérőjű kijelzővel rendelkező, 360 fokban hajlítható mobillal lesz dolgunk. A második kijelzőt például billentyűzetként, vagy játékvezérlőként lehet használni majd.

Így hátha kevésbé mellbevágó árcédulával lehet megúszni a Nagy Visszatérést.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!