Járvány

2020.03.17. 10:25

A digitális oktatásban segíti a tanárokat a Neumann Társaság

Nyomtatható formában ingyenesen elérhető az IKT pedagógusoknak című tananyaga, amelyből a pedagógusok elsajátíthatják a digitális oktatás alapjait.

Forrás: Shutterstock

A társaság szakértőitől e-mailben is kérhetnek segítséget az informatikával ismerkedő pedagógusok és felhasználók is.

Bár a koronavírus-fertőzés miatt a Neumann Társaság budapesti irodája március 17-étől bezárt, a szervezet szolgáltatásai digitális úton továbbra is elérhetők, a munkatársak ugyanis távmunkában dolgoznak. A tananyag ide kattintva tölthető le a Neumann János Számítógép-Tudományi Társaság honlapjáról.

A kialakult kedvezőtlen helyzetben a Neumann Társaság kifejezetten pedagógusok számára készült, az ECDL vizsga rendszer részét képező, jól bevált, régóta sikeresen használt tananyagjával segíti a hazai tanárokat abban, hogy minél könnyebben tudják megszervezni óráikat az interneten keresztül is – a társaság honlapjáról ingyenesen letölthető tananyagból ugyanis számos, a távoktatásban is felhasználható ötlet használatát lehet elsajátítani.

Tekintetbe véve, hogy a jelenlegi helyzetben a nem informatikaszakos tanárok is kénytelenek digitális alapokra helyezni a munkájukat, a Neumann Társaság szakértői a [email protected] e-mail címen is fogad megkereséseket, és segítséget nyújt informatikai témában akár tanároknak, akár magánembereknek.

Miután a koronavírus az időseket különösen veszélyezteti, ezért az elkövetkező hetekben sokan nem fogják tudni személyesen, csak közösségi platformokon keresztül tartani a kapcsolatot szeretteikkel. Számukra az ugyancsak ingyenesen letölthető közösségimédia-tananyag hasznos lehet.

Hasznosítsuk az elzártság napjait!

Az előttünk álló, kényszerűségből otthon töltendő napok hasznos és kellemes eltöltésében nyújthat segítséget a Neumann Társaság informatikatörténeti adattára, amely tulajdonképpen egy virtuális informatikai múzeum. Az infokommunikációs ipar fejlődésének időbeli összefüggéseit az adattáron belül elérhető, látványos idővonalon lehet átböngészni. Az informatikatörténeti videótárban, illetve a társaság YouTube csatornáján pedig a hazai informatika számos legendás szakértőjével készült interjút, illetve előadást lehet megtekinteni.

Ingyenesen hívható a magyar ügyeleti központ

Az ügyeleti központ e-mail-elérhetősége: [email protected]. A beérkező elektronikus levelekre a lehető legrövidebb időn belül ellenőrzött, hiteles választ küldenek.

A 06-80-277-455 és a 06-80-277-456 számú, ingyenesen hívható információs vonalakra kezdeményezett hívásokat a nap 24 órájában az ügyeleti központban fogadják a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai.

A kormány koronavírussal kapcsolatos hivatalos Facebook-oldalán és a koronavirus.gov.hu kormányzati honlapon hiteles és naprakész tájékoztatás található a fertőzésről.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!