Ami késik, az múlik?

2019.09.05. 15:17

A jövő évre csúszott a Samsung hajtogatható mobilja

Ez a sokadik határidő módosítás: próbáljuk meg elhinni, mégis elkészül a méregdrága készülék.

D. J. Koh, a dél-koreai Samsung Electronics mobil üzletág vezetõje bemutatja a Galaxy Foldot San Franciscóban.

Forrás: MTI/EPA/SAMSUNG

Nyolc év fejlesztés után, idén februárban mutatta be a Samsung Galaxy Fold néven az összehajtható telefonját, melynek induló ára 1980 dollár lesz. Vagyis, mire ide ér – ha egyáltalán ideér –

alaphangon 6-700 ezer forintba kerülhet.

Májusra kiderült azonban, hogy a Fold kijelzője az amerikai szakújságíróknak tesztelésre adott példányokon pár napos használat után a hajlításnál felpúposodott, megrepedt.

Később úgy nézett ki, júniusra várhatóan kijavítják, piacra dobják, de végül is szeptemberre csúszott az időpont.

A mai hírek szerint a telefon második modelljének megjelenéséig nem kell sokat várni, 2020 elején dobják piacra.

Kissé dodonai fogalmazás

A Bloomberg amerikai hírügynökség Samsung-forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy az új modell megjelenésének pontos időpontja az alapkészülék sikerétől függ majd.

Bár a kezdő modellt még nem árusítják, de

Kínában már a múlt héten elkezdődött az előzetes regisztráció a telefonra.

A Galaxy Foldot a tervek szerint valamikor szeptemberben kezdik értékesíteni, nagy valószínűséggel a hónap második felében.

A Bloomberg által idézet források szerint az új modell képátmérője 6,7 hüvelyk lesz és várhatóan olcsóbb az alapmodellnél, amely két képátmérővel, 4,6 és 7,3 hüvelykessel rendelkezik.

A hírügynökség jelentése szerint a jövőre debütáló új modell formája várhatóan négyzet alakú lesz, hogy kényelmesebben elférjen a zsebben.

Mások is kapaszkodnak a témán

Azért közben itt villog az első kínai csoda, a Royole FlexPai, meg a Xiaomi hajtogatható mobilja, amit – ha igaz – a Samsung Galaxy Foldnál olcsóbban, mintegy ezer dollárért kínál majd fejlettebb technológiai megoldásokat.

És ki tudja, hová tolódik az amerikaiak által szorongatott kínai nagyvállalat terméke, az eredetileg júniusra várt, hajtogatható Huawei Mate X – ami még a Samsungénál is drágább, 2300 euró lenne, ha lenne.

Borítóképünkön D. J. Koh, a dél-koreai Samsung Electronics mobil üzletág vezetője bemutatja a Galaxy Foldot még San Franciscóban.(Fotó: MTI/EPA)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!