Ide az oroszlánt is

2019.03.05. 11:47

Kell nekünk hajlítható okostelefon? Biztosan?

A gyártóknak nyilván minden évben ki kell találni valami eredetit. Pláne most, amikor romlik az okostelefonos piac és kívánatos újdonsággal kell támogatni a lanyhuló vásárlókedvet.

Forrás: Shutterstock

Ilyen volt például az utóbbi években a minden okosságba betolt mesterséges intelligencia a maga mulattató bakijaival (minimum kutyának nézik a macskákat), a hátlapokon elszaporodó kamerákkal (gyakran azért tényleg javult a képminőség). És jött a szinte mindenkit dühítő notch, a kijelzőbe lógó ordenáré szenzorsziget (legújabban pedig a lézerrel égetett lyukba épített szelfikamera).

A múlt heti barcelonai Mobile World Congressen az idei Nagy Mutatványként az összehajtható okostelefonokat mutatták be.

Ezekre kell vágynunk, hogy szélesre tárjuk a pénztárcánkat, s korszerűtlennek lássuk a tavalyi megoldásokat.

Úgy tűnik azonban, hogy a vevők nem éppen így gondolják

Különösen nem, amikor egy pillantást vetnek a Samsung és a Huawei által villantott hajlítható telefonok árcéduláira:

a Samsung 1980, a Huawei 2600 dollárt kér

ezekért a csodáiért.

Vagyis meghaladják a csúcskategóriás laptopok árát, ami zavarba ejtő, hiszen akármilyen hardvert is pakoltak a motorháztető alá, például dolgozni azért csak erős megalkuvásokkal lehet velük.

A SurveyMonkey a USA Today felkérésére végzett felmérésében megkérdezte a vevőket (kék: iPhone, zöld: Android felhasználók), hogy mit szeretnének.

Infographic: Are Foldable Phones a Fad? | Statista

A legtöbben hosszabb akkumulátor időt, jobb kamerát, 5G-t, nagyobb kijelzőt – és igen-igen kevesen (17-19 százalékuk) hajlítható kialakítást.

Ha így nézzük, a hajlítható telefon

egyelőre csak a gyártók méregdrága hóbortos ötletének tűnik.

Időnként persze megesik, hogy a nem túl lelkes fogadtatás lassan elfogadássá szelídül. Lejjebb mehetnek az árak, s győzhet a gyártók által diktált divat.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!