Meredek megoldás

2019.01.31. 11:31

Fura ötlettel állt elő a Zero csodatelefon

Két napja sincs, hogy írtunk a Meizu minden gomb és port nélkül készülő okostelefonjáról. Szép, szép, de miért kell kalapozni?

Mikor a Meizu bejelentette Zero nevű okostelefonját, amin nincs semmilyen gomb, se bekapcsológomb, se hangerőszabályozó, se töltőaljzat, az ötlet finoman szólva szokatlannak tűnt.

Mint írtuk, az egész előlapot beborítja a kijelző, s az oldalán sincs még SIM-kártya nyílás sem, sőt, töltőaljzatra sem lehet lelni.

Mert a kártya eSIM, a töltés pedig kizárólag vezeték nélküli.

Csupa elegáns, high-tech megoldás

Az előlapi kijelző alá rejtették az ujjlenyomat-olvasót, a fizikai hangerőszabályozást virtuális gombok helyettesítik.

Ami a hangszórót illeti, a Meizu szintén a kijelzőt használja hangerősítőnek. Az egyelőre ismeretlen technikai megoldást ők mSound 2.0-nak hívják.

Az áprilisra ígért holmit egyébként kerámiatestbe burkolják, s csakugyan Snapdragon 845- ös processzor lesz benne, meg 5,99 hüvelykes AMOLED kijelző, 20 megapixeles kamera, IP68 vízállóságot kap, s Flyme OS 7-et futtat.

Nem olyan szép a finanszírozása

Mint a Meizu friss közleményéből kiderült, furcsa megoldást választottak.

Zero nevű okostelefonjukra szokatlan módon, mint valami startup, az Indiegogo közösségi finanszírozó oldalon kalapozzák össze a pénzt a gyártásra.

Nem is keveset: a Zero 1299 dollár lesz, ami azért durván meghaladja a várakozásokat.

Igaz, az Indiegogo-n van rugalmas gyűjtés, ahol a gyűjtők bátrabban kérhetnek bármennyit, megkapják, s van fix opció, melyben, ha nem sikerül összekalapozni a várt összeget, a támogatók visszakapják a pénzüket.

Bár a Meizu a korrekt fix árazást választotta, s tényleg valószerűtlen, hogy a cég eltűnne nyomtalanul a beszedett pénzzel, de azért nagyon-nagyon bátornak kell lenni ahhoz, hogy a most inkább marketingeszköznek tűnő készüléket megrendeljük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!