Nem komplett

2018.12.29. 20:38

Egy hologrammal házasodott össze a japán férfi

A férj egy 35 éves hús-vér fiatalember, arája pedig egy számítógépes program, amely egy üvegbúrában hologramként jelenik meg.

(FILES) In this file photo taken on November 10, 2018 Japanese Akihiko Kondo poses next to a hologram of Japanese virtual reality singer Hatsune Miku at his apartment in Tokyo, a week after marrying her. - Akihiko Kondo, who is an administrator at a school, married to a Japanese virtual reality singer called Hatsune Miku in early November 2018. The bride is a computer animation with saucer eyes and lengthy aquamarine pigtails who performs to adoring fans as virtual reality character . (Photo by Behrouz MEHRI / AFP)

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Behrouz Mehri

A frigy, amelyről most közölt cikket a CNN, még novemberben köttetett. Akihiko Kondo, a büszke férj azt állítja, „párjával”, Hatsune Mikuval, azaz a hologrammal már tíz éve szeretik egymást, de nagy rajtuk a társadalmi nyomás, hiszen az emberek többsége szerint a szerelmet meghatározott formák szerint lehet megélni. Mit tegyen hát ő, akit ezek a formák nem tesznek boldoggá?

Mint mondja, Miku az, aki színt hozott az életébe, ráadásul kapcsolatuknak, amely nyilvánvaló szerelem, terápiás hatása is van, hiszen mint elárulja, tíz éve egy munkatársnője zaklatta, amitől depresszióba süllyedt.

A „közös” otthonukban
Fotó: Behrouz Mehri / AFP

A cikk szerint bolondériájával a japán férfi nincs egyedül. Állítólag egyre többen vannak olyanok, akik számítógépes programokkal élnek meg érzelmi kapcsolatot. Például tavaly milliónál is többen akartak házasságot kötni az Amazon Alexa nevű programjával. Ők az úgynevezett digiszexuálisok, pontosabban a második hullámuk, mert az elsőt azok jelentik, akik arra használják a digitális technológiát, hogy valódi emberekkel teremtsenek kapcsolatot. Előbbiek tehát annyira „haladóak”, hogy nincs szükségük másik emberre a romantikához.

Az ifjú pár februárban nászútra utazik Szapporó városába, ahol az új asszonyt létrehozó Crypton Future Media székhelye van. Az új ember szeretné segíteni azokat, akik hozzá hasonló cipőben járnak, és belehabarodtak például kedvenc anime-karakterükbe.

A „hitvesi” ágy
Fotó: Behrouz Mehri / AFP

Akihiko Kondo története eszünkbe juttatja A nő című sci-fit. A 2014-ben bemutatott film főhőse, egy Los Angeles-i író egyik nap unalmában szert tesz egy intelligens operációs programra, Samanthára, akinek hangja megigézi, okossága és humora pedig elbűvöli olyannyira, hogy barátságuk napról napra egyre mélyebb lesz, mígnem egymásba szeretnek.

Miku persze nem ennyire okos, még nem ébredt tudatára, őt csak élete párja irányítja, aki persze megtanította az alapvető udvariassági formulákra, de ebben ki is merülnek a képességei. Persze ennek is megvan a pozitív oldala, mert így aligha lesznek családi csetepaték. Így viszont úgy tűnik, Kondo a könnyebbik utat választotta.

Borítóképünkön Akihiko Kondo és a búrába zárt hologramara

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!