Járvány

2020.05.13. 09:31

15 ezren jelentkeztek az ingyenes informatikai oktatásra

A meghirdetése óta eltelt kevesebb mint egy nap alatt jelentkeztek ennyien.

Forrás: Shutterstock

A gazdaságvédelmi akciótervhez kapcsolódó újratervezés programban elindult ingyenes, 8 hetes informatikai online oktatásról részletesebben itt írtunk.

A felnőttképzésre május 22-e 12 óráig bárki jelentkezhet, aki betöltötte 18. életévét, rendelkezik saját számítógéppel, interneteléréssel. Angol nyelvtudás javasolt, de nem elvárás.

A május 25-én induló ingyenes képzésre ezen vagy ezen a weboldalon lehet jelentkezni.

György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára kedd este az M1 aktuális csatornán elmondta, a koronavírus-járvány miatt sokaknak felszabadult valamennyi ideje, sőt többen – ideiglenesen – elveszítették az állásukat, így ezt a helyzetet ki lehet használni arra, hogy fejlesszék digitális ismereteiket, annak érdekében,

hogy a XXI. században akár a „jég hátán” is megéljenek.

Az intenzív képzést befejező vállalkozók például képesek lesznek arra, hogy megtervezzék a cégük honlapját, vagy lefolytassanak egy kampányt a közösségi médiában. Ugyanakkor alapvető programozási és módszertani ismereteket is magukévá tehetnek.

Kiemelte, az oktatás mindenkinek hasznos tudást kínál, azoknak pedig, akik szeretnék átképeztetni magukat, elindul egy – erre épülő – 100 százalékban államilag támogatott informatikai képzési program.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!