cuties

2020.08.22. 08:55

11 éves kislányokat szexualizált a Netflix

Rendkívül helytelen módon reklámozott egy olyan filmet a Netflix, aminek a főszereplői 11 éves kislányok. A gyerekek kompromittáló öltözetben és pózokban szerepeltek a plakátokon, ami miatt többen is azt mondták, a film a pedofíliát reklámozza. A film eltávolítására petíció is indult, amit már több mint százezren aláírtak, a Netflix pedig elnézést kért a helytelen ábrázolás miatt.

Forrás: Shutterstock

Elnézést kellett kérnie a Netflixnek azért, mert rendkívül felkavaró és helytelen módon reklámozta a Mignonnes (Cuties) nevű francia filmet. A film a Netflix előzetes leírása alapján egy 11 éves, fekete bőrű, muszlim kislányról szól, akinek nagyon megtetszik egy twerk tánccsoport, ahol „érzéki” táncot lehet tanulni – számol be a V4NA.

A filmben ráadásul a The Post Millennial beszámolója szerint a kislányok pénzt lopnak, ármánykodnak, és megtapasztalják azt a hamis hírnevet is, amit a testük mutogatásával érnek el a közösségi médiában.

Ehhez olyan plakátot is gyártottak a Netflixnél, amin a kislányok felnőtteknek való pózban és ruhában szerepelnek, ez pedig sokaknál kiverte a biztosítékot. Közben ráadásul a francia plakátokon a kislányok egyszerűen csak az utcán mennek bevásárlószatyrokkal, amolyan gyerekesen jól érezve magukat.

its interesting to compare the french version of the cuties poster to the american version...

like the French version has more „kids having fun!” vibes, while the American version is just fucking.... gross.

I feel like the " target="_blank">#Netflix marketing team has a lot to answer for. pic.twitter.com/c8QrX0EY75

— kitti (@yeetdere) " target="_blank">August 20, 2020

Sokak szerint egyenesen a pedofíliát reklámozza a film, illetve szexualizálja a mindössze 11 éves kislányokat. A film eltávolítására már petíció is indult, amit több mint 140 ezren írtak alá eddig.

Mindeközben a Netflix nem csak bocsánatot kért, hanem meg is változtatta a filmről szóló leírást. Korábban azt lehetett olvasni, hogy a főszereplő kislány, Amy teljesen beleszeret egy twerkelő tánccsoportba, és elkezdi felfedezni a nőiességét a családi hagyományokkal szembe menve, illetve szerepelt az érzéki, buja tánc kifejezés is a leírásban. Most viszont már csak azt írják a filmről, hogy Amy elkezd lázadni a családja konzervatív hagyományai ellen, és nagyon megtetszik neki egy szabadelvű tánccsapat – írja a V4NA.

Borítókép: illusztráció

Címkék#v4na

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!